Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Trendnaš odabir

Ne trošite vrijeme na pretraživanje: ovo je pet top serija na Netflixu, samo se zavalite i uživajte...

Piše PSD
29. siječnja 2020. - 14:27
Shutterstock

U potrazi ste za novom dobrom serijom i nemate grižnju savjesti popodneva provoditi pod dekicom uz TV ili laptop. Nikakav problem jer je izbor koji donosi Netflix šarolik i bogat, no kako se snaći u obilju izbora i ne zalutati u besciljnom lutanju i pregledavanju brojih naslova i žanrova. Mi vam donosimo naš top 5 među trenutno najgledanijim Netflix naslovima i nadamo se da ćemo vas oraspoložiti nekom dobrom idejom.

You

U slučaju da volite krimi tematiku i psihološki neuračunljive glavne likove koji donose neočekivane obrate, trebali biste obratiti pozornost na seriju 'You'. Trenutno se na Netflixu gleda druga sezona ove serije, djelomično temeljene na književnom predlošku Caroline Kepnes,  a u 2020. najavljena je i treća sezona.

Protagonist serije Joe Goldberg (Penn Badgley) ili Will, kako se u drugoj sezoni predstavlja, pokušava mijenjati život iz temelja, no duhovi mračne prošlosti ipak mu dišu za vratom. Serija je pri vrhu gledanosti na Netflixovoj ljestivici, što i ne iznenađuje s obzirom na obrate i situacije koje se projiciraju iz Joejeva psiho-fizičkog djelovanja, a našu je pažnju definitivno zadržala.Atypical

Ako ste u potrazi za malo humorističnijom i svakodnevnijom tematikom, predlažemo obiteljsku seriju 'Atypical' u čijem središtu je autistični tinejdžer Sam (Keir Gilchrist). 

Već sam naslov serije najavljuje da je u središtu priče lik koji svojim osobinama odudara od običnog, a Sam se uz to što je osoba iz spektra autizma, nalazi i u najosjetljivijim godinama. Iako Sam relativno dobro funkcionira u svakodnevnim situacijama te se trudi uživati u stvarima u kojima i njegovi vršnjaci uživaju, stvari se ne odvijaju uvijek onako kako je on zamislio.

Cijela priča tako dobiva humorno-dramatične obrise u koju se na sebi zanimljiv način uklapa i Samova obitelj. Osim što serija donosi razbibrigu, zanimljiva je i zbog prezentacije stanja autizma i situacija koje svakodnevno prolaze autistične osobe te ljudi iz njihova života.

Sex education

Još jedna dramska komedija svakako bi se trebala naći na vašoj listi želja za gledanje, a koju su prepoznali i brojni gledatelji Netflixovih serija. Riječ je o seriji 'Sex Education' koja trenutno vodi u gledanosti. Bilo da vam treba savijet seksualne tematike ili vas pak zabavljaju tinejdžerske drame, ova će vas serija zasigurno osvojiti na prvu.

U središtu priče nalazi se tinejdžer Otis (Asa Butterfield) koji zahvaljujući majci seksualnoj terapeutkinji (Gillian Anderson) zna sve o spolnim odnosima u teroriji, no praksa je ono što ga tišti. Otis, uz svoje kolege iz škole, dolazi na zanimljivu ideju, te svoje znanje odluči iskoristiti na malo drugačiji način.

Elite

Pomislit ćete da vam nudimo još jednu, već prožvakanu, tinejdžersku seriju, no 'Elite' bi vas mogla iznenaditi. Radi se o španjolskoj seriji koja je s emitiranjem krenula 2018. godine, a na Netflixu privlači sve veći broj gledatelja.

Ako vam motivi poput ubojstva, jaza između bogatih i siromašnih te konzumacije droge među mladima izgledaju prepoznato i nezanimljivo, ipak nas poslušajte i dajte priliku ovoj kombinaciji društvene kritike, intrige, bijesa, romatike i  stanja očaja. 

Moneyheist

Na našoj listi Netflixovih najgledanijih serija našla se još jedna španjolska uzdanica, ali je ovog puta riječ o seriji kriminalističke tematike. Riječ je o seriji 'Moneyheist' (La casa de Papel) koja nas vodi u svijet inteligentog kriminalca skrivenog iza pseudonima El Profesor (Alvaro Morte) koji je oko sebe okupio uspješnu klapu pljačkaša.

Osim iznadprosječne gledanosti, ovoj seriji u prilog ide i hvaljenost kritike zbog zanimljivih i uzbudljivih zapleta, kvalitetne produkcije i odlične glume. Trenutno se prikazuje treća sezona pa predlažemo da, ako ste željni kreativnog adrenalina, uskočite i na ovaj vlak i upratite pljačkaške pohode ove zanimljive grupe.

#NETFLIX#TOP SERIJE

Izdvojeno