StoryEditorOCM
SavjetiKOJA ZABLUDA

Svi je stavljamo u hladnjak da bi bila bolja, a ona je od toga samo gora! Oduvijek je krivo čuvamo, evo kako bi trebalo

Piše SPIZA SD
23. lipnja 2024. - 19:47

Temperature su već neko vrijeme poprilično visoke, a odlasci na plažu su nam postali svakodnevni i to ja znak da je došlo vrijeme od lubenica. Jedva smo ih dočekali, ali mnogi će se iznenaditi kad čuju da su je sve ove godine krivo ‘čuvali‘.

image
/Shutterstock

Većina nas lubenicu odmah iza kupovine u stavlja u hladnjak, međutim, to nije najbolji način da se očuvaju njen okus i svježina.

Ako  se odlučite na taj potez, primijetit ćete da je miris lubenice drukčiji, a ako bolje pogledate vidjet ćete da joj se i boja promijenila.

image
Bozo Radic/Cropix

Kako piše američki časopis Real Simple, jedan od najboljih načina da se sačuva kvaliteta lubenice jest držanje ovog voća na sobnoj temperaturi, pa će tako ona ostati svježa i nepromijenjena čak i nekoliko dana, piše portal Krstarica.

Poslije određenog vremena, kada ste svjesni da ona ne može više biti na sobnoj temperaturi, poželjno je odlaganje u zamrzivač, stavljajući je u posudu s poklopcem nakon sjeckanja na manje ili veće komade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 17:30