StoryEditor
Showbizpopularna splićanka

Albina Grčić svoju vezu s nogometašem opisuje kao rumbu - izvana nježnu, a zapravo strastvenu. Otkriva nam i kakve veze ima Hajduk s njenim prvim koncertom...

7. svibnja 2022. - 12:22

Premda su mnogi mislili da bi mogli dogurati i do same završnici showa "Ples sa zvijezdama", Albina i njezin partner Mario napustili su show u posljednjoj emisiji. Sigurno je takvoj odluci i manjku glasova publike kumovalo i njihovo vlastito priznanje kako se ne slažu, kako im je bilo previše svega, posebno glumljenja da je sve u redu.

Svojom iskrenošću iznenadili su mnoge, premda je, za pravo reći, teško i očekivati da će svi parovi u showu ostvariti maksimalnu simbiozu, te jedno od drugog izvući maksimum. Njih dvoje nisu bili taj par, nisu "kliknuli", a sigurno nije pomoglo i nekoliko nominacija, koje su mogle stvoriti samo dodatan presing.

Kako god, Albina se oprostila od ovog natjecanja, no nove uzbudljive priče su pred njom.

image

Jako je zanimaju mjuzikli

 

Snimka: Ante ODAK

- Ove sezone konkurencija je jaka, većina parova se uspjelo povezati u početnoj fazi natjecanja, što nije slučaj s nama, te vjerujemo da nas je ta stavka u konačnici i koštala. No, daleko od toga da nisam uživala u natjecanju i da mi je žao zbog toga, kazala nam je Splićanka.

Evo sada nakon svega, kojem paru vi dajete najveću šansu za pobjedu? Imate li vi kandidati neku vašu internu kladionicu i tko na njoj najbolje stoji?

- Ne bih se voljela oglašavati po pitanju prognoze i vlastitih favorita; ima ih više, mislim da smo došli do faze natjecanja gdje puno ovisi o plesu koji određeni par pleše, a samim time i priči koja stoji iza tog cijelog koncepta. Svaki par ima nešto svoje po čemu je poseban, a publika će u konačnici odlučiti koji par je najviše zaslužio pobjedu.

Prvi koncert

Ostvarili ste na koncu respektabilan broj nastupa u ovom showu, koji je vama osobno bio najdraži, a koji najteži?

- Nekako kad rezimiram, najviše su mi legli nježniji plesovi i pjesme, pa bih tako izdvojila rumbu koju sam otplesala s Marijom, te valcer koji sam otplesala sa zamjenskim mentorom Markom. Najmanje atraktivni bili su jazz i cha cha cha, u kojima možda nisam uspjela pokazati neku ozbiljniju emociju i ples.

Hoćete li svoju plesnu "stečevinu" demonstrirati i na svom prvom samostalnom koncertu koji ste zakazali 21. svibnja u Zagrebu?

- Ovakvu vrstu plesa teško, ali sigurno će se ubaciti koji element, a i vjerujem da ću biti opuštenija na pozornici, ha-ha.

Od "Voicea", kada vas je šira publika imala priliku upoznati, pa do danas prošlo je relativno malo vremena, u kojem vam se u glazbenom smislu dogodilo zbilja puno toga. Od Eurosonga, brojnih nagrada, nominacija, ovog showa i na koncu sada i prvog koncerta. Ne kažu bezveze da se prvi pamte, po čemu ćete se vi potruditi da publika zapamti ovaj nastup?

- Zanimljivo je da taj dan u Zagrebu igraju Hajduk i Dinamo, zadnju utakmicu u ligi, ha-ha, moglo bi bit zanimljivo. Svakako bih voljela da me publika upozna kroz taj prvi nastup, da im omogućim dobar repertoar i provod, i da to bude samo početak.

image

Albina ne želi otkrivati svoje favorite

 

Nova Tv Press

Budući je ovo poseban koncert za vas, postoji li određen pritisak, trema, hoćete li pozvati kojeg glazbenog gosta ili možda svog plesnog partnera da vam se pridruže na pozornici?

- Još razmišljam o detaljima, svakako imam neke ideje, već se oglasila i ekipa iz Splita, i ekipa sa "Plesa", tako da su mi oni dodatna motivacija da bend i ja napravimo dobru atmosferu.

Vratimo se opet na temu Eurosonga...Uskoro nas u Italiji predstavlja Mia Dimšić. Kakve su vaše prognoze i koje savjete bi joj udijelili prije puta?

- Da maksimalno uživa jer je to jedna vrsta organizacije i produkcije koju nemamo priliku proživjeti svaki dan. Smanjiti očekivanja, kako se ne bi razočarala, bit svoja i ponijeti lijepe uspomene sa sobom.

Mašta o mjuziklu

Posljednje vrijeme ste se zbog showa preselili u Zagreb. Što vam se u tom gradu najviše sviđa?

- Moram priznat da nisam bila fan Zagreba; još uvijek je Split na prvom mjestu, ali ljudi koji su se pojavili u mom životu, učinili su ga lakše podnošljivim, ha-ha. Najteže mi padaju gužve u prometu, a najviše mi se sviđa to što ima pregršt mjesta za odmoriti, prošetat, razbistriti glavu, što bi se reklo.

image

Silno se raduje prvom samostalnom koncertu

 

Nova Tv Press

Vi ste definitivno, da se tako izrazimo, scenska duša...O kakvim još vrstama scena biste se voljeli izraziti, koje umjetničke forme vas privlače?

- Evo sad nakon što sam se okušala i u plesu, voljela bih možda ponoviti iskustvo i glumiti/pjevati u mjuziklu. Kod nas ta scena nažalost nije zaživjela, ali jednog dana voljela bih proći i to iskustvo.

U dugogodišnjoj ste skladnoj ljubavnoj priči...Kada bi svoju vezu opisali kroz ples, kroz koji bi to učinili?

- Pa moj ljubavna veza bi definitivno bila rumba; izvana nježna, a zapravo strastvena i snažna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 06:43