StoryEditor
Prostorijakoji dobar trik!

Izluđuje vas prljavština na metalnim rešetkama vašeg štednjaka, koju ničim ne uspijevate skinuti? Ovaj trik navodno savršeno pali, trebaju vam jednostavni sastojci i ‘noć da odleži‘

Piše JL
14. rujna 2021. - 20:03

Plinski štednjak na kojem svakodnevno pripremamo hranu predstavlja jednu zonu našeg doma koja se posebno lako zamaže, a nije ju uvijek baš tako lako očistiti - piše Jutarnji list.

Od hrane koja se izlila dok smo prenosili lonce, mrlja koje su nastale kao posljedica kapanja umaka s kuhače pa do zapečenih komadića hrane, ponekad je potrebno posebno prionuti na ribanje kako bi naš štednjak ponovno zablistao. Kako biste metalne poklopce plinskih plamenika očistili od nakupljene masnoće, poslužite se ovim jednostavnim trikom u nastavku!

POTREBAN MATERIJAL

odvojivi metalni dijelovi štednjaka

vrećica za zamrzavanje od par litara s mogućnosti zatvaranja

amonijak

spužvica za pranje posuđa

deterdžent za pranje posuđa

POSTUPAK

Izlijte amonijak u vrećicu i potom u nju stavite metalni dio koji ste odvojili od štednjaka i koji želite oprati te dobro zatvorite vrećicu.

Ako stane, u vrećicu možete smjestiti i više metalnih komada.

Zatvorenu vrećicu položite na ravnu površinu i pustite da se dijelovi natapaju preko noći. Ujutro ih izvucite i sa spužvicom na koju ste stavili malo deterdženta za pranje posuđa uklonite svu prljavštinu i masnoću - piše Jutarnji list.

Ako ostane još koji posebno tvrdoglavi komadić nečistoće, nanesite na njega pastu koju ste napravili od sode bikarbone i hidrogen peroksida. Ta pasta također vam može poslužiti da ispolirate sjajnije dijelove kako bi zaista blistali!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2021 20:03