StoryEditorOCM
PanoramaDRUGA SEZONA

Sandi Toksvig u društvu zanimljivih i duhovitih žena putuje Britanijom i traži najbolja mjesta za odmor, od prelijepe kuće na obronku do vjetrenjače iz 16. stoljeća

Piše MOZAIK SD
28. studenog 2022. - 07:30

Hrvatska radiotelevizija od utorka, 29. studenoga, na Prvom programu, u terminu od 10.45, počinje s prikazivanjem druge sezone serije "Priroda i prijateljice". U drugoj sezoni opet ćemo se nasmijati i opustiti uz popularnu televizijsku autoricu Sandi Toksvig, koja u društvu zanimljivih i duhovitih žena putuje Britanijom i traži najbolja mjesta za odmor.

Sandi je dobila ključeve impresivnih kuća dostojnih ljepote krajolika koji ih okružuje, a u okolici se uvijek nude neobične i uzbudljive pustolovine. Među ostalim, vidjet ćemo očaravajuću restauriranu kuću na izoliranom škotskom otoku, impresivnu konzolnu konstrukciju iznad rijeke u velškom gorju Brecon Beacons i fantastično dograđenu mlinarovu kuću s vjetrenjačom u nacionalnom parku Broads u Norfolku.

Svaka epizoda snimljena je u drugoj regiji i predstavlja skrivena utočišta za najljepši mogući odmor. U tome miru i tišini Sandi će imati priliku bolje upoznati svoje slavne gošće. U svakoj epizodi Sandi se pridružuje nova gošća. Sve su to žene kojima se divi i odavno se želi s njima ugodno družiti.

U prvoj epizodi Sandi Toksvig odvest će poznatu komičarku i autoricu Saru Millican na odmor u Devon. Sarah je možda uzela predah od turneje koja obuhvaća 170 nastupa, ali dvije prijateljice ipak će se neprestano smijati. Najprije će odsjesti u prelijepoj kući na obronku, nadahnutoj skandinavskim stilom i okruženoj šumom. Povezujući se s prirodom, posjetit će divljinu Exmoora, gdje će ljubiteljica životinja Sarah pomoći dati ime mladuncima ponija.

U zaljevu Lee na sjevernoj obali Devona Sandi i Sarah odsjest će u vjetrenjači iz 16. stoljeća, građevini bogate povijesti smještenoj uz more. Dvije prijateljice naposljetku će otići u Crowness Cleave i iskušati neobične toplice te još jedan tretman za vrhunsko opuštanje – zvučnu kupku. Jedino to će ih prisiliti da se prestanu smijati barem nekoliko minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:37