StoryEditorOCM
PanoramaKAKO I NE BI...

Ovo je hit mjesto u blizini u koje Splićani hrle piti kavu, em je dobra, em jeftinija! Mame i uštipci, a to nije sve

Piše Mozaik SD
3. lipnja 2023. - 20:33

"Ma znate šta, svi kukaju kako bi se rado negdi makli, a nemaju para. Pa ne mora se letjeti avionom u inozemstvo da bi se vidjelo i doživjelo nešto drugačije, maklo iz grada.

Dalmacija je puna predivnih odredišta, ljudi mogu, samo da pokažu interes i raspitaju se malo, svaki vikend biti na drugom mjestu, vidjeti zanimljive stvari i potrošiti manje nego da ostanu u već pretrpanom i preskupom Splitu..." - kazuje nam Splićanka Irena, koja će i ovaj vikend s mužem i djecom do Sinja, koji ju je oduševio kad su nedavno ondje proveli subotu na prijedlog prijatelja.

image
Shutterstock

I Hrvoje je jedan od pobornika kave s društvom izvan Splita, Omiš mu je bio izbor dok nije zagužvalo na cesti, pa se i on okrenuo Sinju, a Imotski je sljedeći u planu.

Danima čitamo i slušamo kuknjavu poznanika i pritužbe naših čitatelja na račun cijena kave u brojnim kafićima diljem obale. Postale su mjernim jedinicima skupoće života koja nas je snašla i koju svi osjećamo.

image
Cropix

Stoga guštati u dobrom društvu i omiljenom kofeinskom napitku tek malo dalje od obale mora i resetirati se novim iskustvima zaista zvuči kao dobar plan.

image
Shutterstock

I Irena i Hrvoje, naši sugovornici na ovu temu, kazuju nam da se cijene kave u Sinju kreću od eura do eura i 20 centi, sokovi su dva eura, pivo u srcu grada od dva do tri eura. U centru Sinja ima, kazuju nam, oko stotinu kafića i kavana, a iskoriste priliku i da obave povoljniju kupnju na njihovoj tržnici, nabave domaće trešnje i jaja.

Nedavno je Slobodna Dalmacija pisala o Mariji Vučković iz sinjskog zaseoka Vučkovići, koja je napravila poslovno čudo sa svojim slasnim uštipcima, pa su i "Marini uštipci" na popisu želja brojnih koji odluče dan provesti u alkarskom gradu.

image
Shutterstock

"Izvor Cetine i zmajevo oko, Muzej Alke koji se mora vidjeti, obilazak hipodroma i alkarske ergele za djecu je bio pravi doživljaj..." - domeće nam Irena, Splićanka koja je zavoljela Sinj kao da joj je "rođeni", a do prije koji mjesec nije ga ni poznavala.

image
Cropix

Šetnja gradom do vidikovca Kamičak, pa kroz šumu u ugodnoj hladovini i do Tvrđave Grad nešto je, kaže nam, što se ne smije preskočiti...

image
Cropix
image
Shutterstock
image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:33