StoryEditorOCM
Panoramanajčešće greške

Modni savjeti za žene starije od 50: Uz ova jednostavna pravila izgledat ćete puno mlađe i ljepše

Piše MOZAIK SD
13. studenog 2023. - 22:29

Mnoge se žene osjećaju dovoljno dobro u vlastitoj koži da se mogu oprostiti od modnih "pravila" i nositi ono u čemu se dobro osjećaju. Na kraju dana, osjećati se dobro u vlastitoj koži najbolja je moguća stvar na svijetu. Pogotovo ako ste žena starija od 50 godina koja dostojanstveno stari i brine se o sebi, piše kurir.rs.

Međutim, kada pređu 50. godinu, mnoge žene često rade razne greške u želji za pomlađivanjem. Na kraju može biti vrlo kontraproduktivno, a stilistica Deirdre Nicholas dijeli 3 modna savjeta za žene starije od 50 godina.

1. Zaboravite na "vrećastu" odjeću

Prvi modni savjet za žene starije od 50 je da zaborave na "vrećastu" odjeću. Ponekad su to udobni komadi koje volimo, poput širokih suknji i haljina, ali ponekad su to hoodice ili predimenzionirani džemperi koji jednostavno nisu za žene starije od 50 godina.

"Osjećamo se ugodno u predimenzioniranim, širokim komadima odjeće. Ponekad njima pokušavamo sakriti nešto što smatramo nedostatkom. Ali ne zaboravite, oko vidi samo ono što vidi. U prijevodu, izgledat ćete kao da imate dodatnu težinu ili siluetu koja je puno veća od stvarne", objasnila je stilistica Deirdre Nicholas.

2. Pazite na boje

"Mnogi od nas imaju omiljenu boju, ali treba paziti kako nam stoji, pogotovo ako je nosimo dugi niz godina. Koža i kosa s vremenom mijenjaju boju i sjaje, pa nam dojučerašnja omiljena boja više ne stoji", rekla je. rekla je.ona.

3. Pronađite odjeću koja ističe najbolje

Mnoge žene starije od 50 ponose se činjenicom da još uvijek mogu stati u kvalitetne, dugotrajne komade koje su nosile prije deset godina ili na fakultetu. No, upozorava stilistica, to što možete stati u komad odjeće, ne znači da i pristaje.

"S vremenom se tijelo mijenja, obline poprimaju drugačiji oblik. Možda i dalje nosite istu veličinu, ali pripazite kako vam odjeća stoji na bokovima, ramenima, prsima... Nemojte nositi nešto samo zato što možete stanu u tu odjeću, biraju komade koji zaista izvlače ono najbolje iz vas", savjetovala je stilistica svim ženama starijima od 50 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:39