StoryEditor
PanoramaPredsjednikovi ‘ljudi‘

Desničarska organizacija navodi sljedbenike da vjeruju kako postoji teorija zavjere koja okružuje, vjerovali ili ne - Bidenove pse

Piše M. M.
5. svibnja 2021. - 13:36
Mandel Ngan/AFP

Politika je obiteljski biznis, a to je posebno točno u SAD-u. Supruge predsjednika odriču se svojih zanimanja, njihova djeca igraju uloge savršenih malih Amerikanaca, a mediji i oponenti gladno tragaju za svakim privatnim skandalom koji bi ima mogao uništiti karijeru. Međutim, do sada nitko nije istraživao njihove kućne ljubimce, upravo tako, do sada.

Posljednjih nekoliko godina konzervativna skupina Judicial Watch (sudska straža) u suglasnosti s brojnim desnije orijentiranim republikancima posvećuje svaki slobodni trenutak ne bi li na neki način diskreditirala Joe Bidena i njegova sina Huntera. Pritom se prvenstveno osvrću na Hunterove navodne inozemne skandale. Podnijeli su protiv njega desetke tužbi i zahtijeva za otvaranjem povjerljivih spisa i informacija, ali za sada bez većeg učinka.

Riječ je o organizaciji koja je na isti način istraživala Hilary i Billa Clintona, a sada otvoreno tvrde da "naporno rade kako bi dobili više informacija o skandalima vezanima uz obitelji Biden," prenosi Vanity Fair. Na njihovu žalost ta istraga nije urodila plodom pa su je odlučili proširiti na druge 'članove njegove obitelji', konkretno pse Mayora i Champa.

image
Mandel Ngan/AFP

U priopćenju za tisak objavljenom u utorak, Judicial Watch objavio je da je podigao tužbu protiv američkog Ministarstva unutarnje sigurnosti zbog "zapisa o komunikaciji između službenika tajne službe Bijele kuće u vezi sa psima obitelji Biden."

Tužba je podnesena nakon što Tajna služba nije pravovremeno obradila zahtjeva podnesen 10. ožujka 2021. u kojem se tražilo da javnost dozna o čemu su službenici među sobom pričali o dva njemačka ovčara. Nadahnuti su očito viješću da je jedan od dva psa, Major ugrizao dvije osobe otkako se obitelj Biden preselila u Bijelu kuću.

image
Mandel Ngan/AFP

U izjavi je predsjednik Judicial Watcha Tom Fitton rekao: „Javnost ima pravo znati detalje o bilo kojem incidentu u kojem je osoblje tajne službe ozlijedio pas predsjednika Bidena. Ne sumnjamo da su Major i Champ dobri psi, ali političarima i birokratima se ne može vjerovati." 

Prošlog mjeseca Major je po drugi put poslan na dresuru nakon što je u ožujku ugrizao ruku agenta tajne službe, a zatim u travnju zaposlenika službe Nacionalnog parka. Nije točno jasno što Judicial Watch vjeruje da bi mogli otkriti putem ove istrage, ali, Amerikanci se već šale na društvenim mrežama, možda psi znaju prljave državne tajne ili su sudjelovali u nekom seks skandalu što bi sigurno naštetilo predsjedniku Bidenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 10:10