StoryEditorOCM
PanoramaAMALIJA KNAVS

‘Bila je predana kćerima, unuku i zetu, muž joj je bio komunist...‘: umrla majka Melanije Trump, evo što znamo o njoj

Piše Mozaik SD
10. siječnja 2024. - 08:40

Amalija Knavs, majka bivše prve dame SAD-a Melanije Trump, preminula je u 79. godini. Tužne vijesti potvrdila je Melania na društvenoj mreži.

"S dubokom tugom javljam da je preminula moja voljena majka Amalija. Amalija Knavs je bila snažna žena koja se uvijek ponašala graciozno, toplo i dostojanstveno. Bila je u potpunosti predana svom suprugu, kćerima, unuku i zetu.

Nedostajat će nam i nastavit ćemo poštivati i voljeti njezino nasljedstvo" - napisala je Melania.

Od svoje punice se oprostio i bivši predsjednik SAD-a Donald Trump.

"Ovo je jako tužna noć za cijelu obitelj Trump. Melanijina divna i prekrasna majka Amalija je otišla na predivno mjesto na nebu. Bila je nevjerojatna žena i nedostajat će nam" - rekao je.

image

Amalija Knavs, Melanijina pokojna majka, snimljena na stepenicama zrakoplova Air Force One u Marylandu 2017.

Mandel Ngan/Afp

Za portal Page Six izvor je ispričao kako je 53-godišnja Melania nedostajala na božićnoj obiteljskoj fotografiji upravo zato što je bila uz svoju majku u bolnici u Miamiju.

"Melania je oduvijek bila jako posvećena cijeloj svojoj obitelji”, rekao je izvor za Fox News Digital.

“Ne bi trebalo nikoga iznenaditi što je ovaj Božić provela sa svojom bolesnom majkom.”

I Trump je potvrdio da je njegova supruga odsutna tijekom blagdana upravo zbog toga što mu je svekrva "jako bolesna".

image

Melania Trump snimljena 2020.

Kyle Mazza/Anadolu Agency Via Afp

Melanijini roditelji, Amalija i Viktor Knavs, navodno su živjeli u penthouseu u Trump Toweru na Manhattanu, a vrijeme su često provodili i u Bijeloj kući, te u obiteljskoj kući za odmor na Mar-a-Lagu.

image

Melanijini roditelji Amalija i Viktor Knavs u dolasku u Bijelu kuću 2018.

Eric Baradat/Afp

Amalija Ulcnik rođena je 9. srpnja 1945. u Judendorf-Strassengelu u Austriji. Odrastala je u Austriji, a kasnije u Sloveniji. Melanijin djed, a Amalijin otac, Anton Ulcnik, bio je postolar, koji je kasnije razvio posao i kao uspješan uzgajivač luka. Amalija je kao djevojka radila na obiteljskom imanju, prije nego što je, u razdoblju od 1964. do 1997., otišla raditi u slovensku tvornicu dječje odjeće. Šivala je odjeću i za svoje kćeri, Ines i Melaniju.

Melanijin otac, Viktor Knavs, koji je radio kao šofer, a kasnije kao prodavač automobila i motocikala, bio je član Komunističke partije.

image
Saul Loeb/Afp

Melania, koja je tijekom svoje manekenske karijere prezime Knavs promijenila u Knauss, radi lakšeg međunarodnog izgovora, više puta je izjavila kako je i za vlastitu modnu karijeru bila inspirirana radom svoje majke.

“Moja elegantna i marljiva majka Amalija uvela me u svijet mode i ljepote,” rekla je u svom govoru na republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2016.

“Moj otac Viktor usadio mi je strast prema poslu i putovanjima. Njihov integritet, suosjećanje i inteligencija ostali su isti do danas i utjecali su snažno na mene, moju ljubav prema obitelji i Americi.”

image
Saul Loeb/Afp

Melania Trump ima zanimljivu "imigrantsku povijest", navode američki mediji. Prema novinskim izvješćima, 2001. godine je dobila takozvanu Einsteinovu ili EB-1 vizu, dok se bavila modelingom i manekenstvom, po osnovi "pojedinca izvanrednih sposobnosti".

image
Brendan Smialowski/Afp

Udajom za Donalda Trumpa 2005. godine, sljedeće je godine postala američka državljanka.

image

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump sa suprugom Melanijom

Brendan Smialowski/Afp
image
Jim Watson/Afp
image

Obitelj Trump: sin Barron, Donald i Melania

Eric Baradat/Afp
image
Geoff Pugh/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:04