StoryEditor
ModaPogledajte galeriju

Blagdanska moda na ulicama: Dalmatinke su se uredile najbolje što su mogle, na prekrasan sunčani Badnjak prošetale su top izdanja; Jedan je detalj bio nezaobilazan

Piše J. V.
24. prosinca 2019. - 18:36

Ako se najreprezentativnija odjevna kombinacija neće prošetati gradom na Badnjak, kad će?

Kad je riječ o zimskoj modi, i čekaju se ključni datumi u kalendaru kako bismo se pošteno dotjerali i otišli u đir po gradu. A današnji dan bio je kao stvoren za to.

Na splitskoj Rivi i u Marmontovoj izmjenjivale su se tijekom jutra i ranog sunčanog popodneva grupice dotjeranih dama koje su svojim kombinacijama dale naslutiti, neke suptilnije od drugih, da nam se približava Božić. Svježe isfenirane i našminkane, u najboljim kaputima i čizmama, guštale su u suncu.

Neke su se u potpunosti prepustile blagdanskoj atmosferi, pa su kavu pile s jelenjim rogovima sa snjegovićima, nezaobilaznim božićnim detaljem.

U Dubrovniku se pjevala tradicionalna kolenda, a i u zboru Lindo primijetili smo dašak blagdanske mode. Pod sunčanim naočalama i oboružane crvenim ruževima, Dubrovkinje su pokazale da u ovom, modnom sektoru, ipak dominiraju.

A u Zadru je tijekom popodneva bilo toliko živo da smo jedva u šušuru uspjeli primijetiti "kako se tko obukao". Dotjerane Zadranke imaju svoje adute, standardno zimsko krzno i vunu "razbiju" ponekim detaljem ili upečatljivijom bojom. Lijep je dan osvanuo na ovaj Badnjak za Dalmatince, a isto vrijedi i što se mode na ulicama tiče...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 08:36