StoryEditor
LjepotaNovo smetalo

Najnoviji trend u estetskoj kirurgiji potpuno je sulud: žene požurile u ordinacije, evo koji dio tijela prekrajaju po uzoru na slavnu manekenku

Piše PSD
21. veljače 2018. - 17:53

Ako ste mislili da ovaj dio tijela nikada neće doći na red što se 'popravaka' tiče, prevarili ste se. Najnoviji trend u estetskoj kirurgiji naziva se 'umbilikoplastika', a za njim su poludjele žene diljem svijeta.

Radi se o kirurškome uređivanju dijela tijela za kojega bismo bez problema mogli reći da je dosad bio zanemaren, a najednom je trn u oku onih koji su zaluđeni estetskim popravcima. Vjerovali ili ne, sve se češće operira pupak, i to po uzoru na poznate manekenke

Doktori koji izvode taj zahvat kažu kako njihove pacijentice najčešće traže pupak Emily Ratajkowski i Jessice Simpson, piše Daily Mail

Estetski kirurg poznatih i slavnih, Matthew Schulman, kaže kako su se zahtjevi za uređivanjem pupka prethodne godine udvostručili.

"Na red je došao i pupak i ljudi žele da i taj dio tijela izgleda najbolje moguće", jednostavno objašnjava doktor.

"Teško je na plaži izgledati seksi ako imate ružan pupak", opravdava svoje klijentice doktor Thomas Sperry.

Ali, što točno ljudima smeta na beznačajnoj rupici na stomaku? Navodno se traže okomito orijentirani pupkovi, jer na taj način čitav torzo djeluje izduženije. Dolaze u raznim oblicima i veličinama, a najvažnije je da je dobro centriran, tj. pozicioniran na središnjoj osi trbuha.

"Vjerovali ili ne, neki pacijenti nam dolaze sa željom da im pupak malo pomaknemo ulijevo ili udesno jer nije dobro centriran", kaže Shafer.

Postoji i nešto što kirurzi interno nazivaju "efektom Britney Spears". Naime, svi oni koji su probušili pupak, nakon što uklone piercing suočavaju se s objašenom kožom.

"Svi oni koji su u 90-ima probušili pupak, sad imaju oko 35 godina i pupak im izgleda pomalo smiješno, pogotovo ako su se udebljali ili rodili", pojašnjava struka.

Najgora od svega je činjenica da na zahvat dolaze čak i male djevojčice. Najmlađa pacijentica doktora Schulmana imala je samo 11 godina.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 06:37