Sushi možete voljeti ili ne, onaj kome se sviđa okus sirove, termički neobrađene ribe, taj će u ovom tradicionalnom japanskom jelu uživati.
Poklonika je puno, štoviše, i u Splitu ih je velik broj, među njima i čak dobrih poznavatelja koji točno znaju razliku između Philadelphia, Mozaik ili Dragon role, koktela od sushija ili Maki verzije.
I ono što je za pripremu sushija zanimljivo, on se skoro pa ponaša u skladu sa starim Balaševićevim stihom koji kaže kako je princip uvijek isti, a da su sve ostalo nijanse.
Temeljni princip, pojašnjava nam Mario Erceg, majstor priprave sushija iz ekskluzivnog lokala Adriatic sushi oyster bar Split, veže se uz filet svježe ribe i rižu. Reklo bi se - ne'š ti, ništa lakše. Ali nije.
Sastojci:
- no...
Poklonika je puno, štoviše, i u Splitu ih je velik broj, među njima i čak dobrih poznavatelja koji točno znaju razliku između Philadelphia, Mozaik ili Dragon role, koktela od sushija ili Maki verzije.
I ono što je za pripremu sushija zanimljivo, on se skoro pa ponaša u skladu sa starim Balaševićevim stihom koji kaže kako je princip uvijek isti, a da su sve ostalo nijanse.
Temeljni princip, pojašnjava nam Mario Erceg, majstor priprave sushija iz ekskluzivnog lokala Adriatic sushi oyster bar Split, veže se uz filet svježe ribe i rižu. Reklo bi se - ne'š ti, ništa lakše. Ali nije.
Sastojci:
- no...