StoryEditorOCM
Hranaiskušajte zamamne zalogaje

Božićni keksići topit će vam se u ustima uz ove slatke gastro trikove

Piše K.J.
23. prosinca 2016. - 23:10
iStock-617879178

Blagdani sa sobom nose i kulinarske užitke pa da vam prođu što bezbolnije, evo savjeta kojih bi se trebali držati da vam keksići budu prhkiji i topljivi u ustima.

Dakle, sastojci neka budu sobne temperature, a smijete u pripremi koristiti i prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Ne trebate jako dugo mijesiti tijesto jer će vam keksići tada ispasti tvrđima, a u smjesu također možete dodati i komadiće čokolade, kandirano voće po želji, poneki omiljeni začin i prstohvat limunove naribane korice, a za jaču aromu stavite narančinu koricu.

Kako bi vam keksići bili što mekšima napravljeno tijesto ostavite u hladnjaku da odstoji na sat ili dva te pećnicu upalite i uvijek zagrijte nešto prije nego kekse u nju stavite peći, a ne nakon toga jer će inače tijesto ispasti podosta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 17:51