StoryEditorOCM
Hranagastro oscar

Ana-Marija Bujić viceprvakinja svijeta među blogerskim kuharicama

Piše PSD.
23. lipnja 2015. - 11:57
Dubrovkinja Ana-Marija Bujić viceprvakinja je svijeta! Osvojila je drugu nagradu za najbolju svjetsku kuharicu gastronomskih blogera koju dodjeljuje Gourmand International. Njezina knjiga “What’s Cooking in Dubrovnik” stara je samo godinu dana, a već je postigla veliki svjetski uspjeh.

- Kad su mi javili da je moja kuharica proglašena drugom najboljom u konkurenciji blogerskih, malo je reći da sam bila presretna - kazala je Ana-Marija Bujić, koja je kuharicu napisala na engleskom jeziku.

Nagrade se dodjeljuju kuharicama napisanim u cijelom svijetu u više kategorija i svojevrstan su ekvivalent “gastro Oscara”. Ove godine u natjecanju koje je uključivalo više kategorija sudjelovalo je 205 zemalja. Nagradu je osnovao Edouard Cointreau, potomak loze Cointreau, poznate po proizvodnji likera od naranče, a svake godine odabiru se najbolji na svojim područjima.

- Poziv za sudjelovanje stigao mi je na e-mail u kojem je Edouard Cointreau pitao jesam li zainteresirana. Najviše me zanimalo kako je on saznao za moju kuharicu jer je nigdje izvan Hrvatske nisam reklamirala - govori Ana-Marija, te dodaje kako joj je otkrio da ju je našao na internetu.

Ovo je veliko priznanje za mladu Dubrovkinju koja je već ponijela titulu za najbolju blogersku kuharicu u Hrvatskoj, a onda je potvrda njezina rada stigla i iz svijeta.

Prvo mjesto zauzela je Turska, dok je Švedskoj pripalo treće mjesto na 20. dodjeli ove prestižne i važne nagrade za blogere i kuhare.

- Za mene je ovo veliko priznanje, a iskreno, najdraže mi je kad me netko od prijatelja i poznanika nazove na telefon i čestita - komentirala je Ana-Marija Bujić koja već godinama piše popularni blog “Da mi je nešto slatko”, a prošle je godine otvorila i restoran koji je, prema ocjenama korisnika TripAdvisora, zauzeo prvo mjesto među dubrovačkim restoranima.

tea stjepović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 14:30