- Kad su mi javili da je moja kuharica proglašena drugom najboljom u konkurenciji blogerskih, malo je reći da sam bila presretna - kazala je Ana-Marija Bujić, koja je kuharicu napisala na engleskom jeziku.
Nagrade se dodjeljuju kuharicama napisanim u cijelom svijetu u više kategorija i svojevrstan su ekvivalent “gastro Oscara”. Ove godine u natjecanju koje je uključivalo više kategorija sudjelovalo je 205 zemalja. Nagradu je osnovao Edouard Cointreau, potomak loze Cointreau, poznate po proizvodnji likera od naranče, a svake godine odabiru se najbolji na svojim područjima.

Ovo je veliko priznanje za mladu Dubrovkinju koja je već ponijela titulu za najbolju blogersku kuharicu u Hrvatskoj, a onda je potvrda njezina rada stigla i iz svijeta.
Prvo mjesto zauzela je Turska, dok je Švedskoj pripalo treće mjesto na 20. dodjeli ove prestižne i važne nagrade za blogere i kuhare.
- Za mene je ovo veliko priznanje, a iskreno, najdraže mi je kad me netko od prijatelja i poznanika nazove na telefon i čestita - komentirala je Ana-Marija Bujić koja već godinama piše popularni blog “Da mi je nešto slatko”, a prošle je godine otvorila i restoran koji je, prema ocjenama korisnika TripAdvisora, zauzeo prvo mjesto među dubrovačkim restoranima.