StoryEditorOCM
Hranaiskušane recepture

7 probranih recepata za omiljena hrvatska tradicionalna jela

Piše PSD.
16. siječnja 2016. - 11:03
Iskušajte ove recepte i ugodit ćete svakom gurmanu, bio ljubitelj tradicionalnih hrvatskih specijaliteta ili će to tek postati.


1. Poljički soparnik

Blitvu oprati, osušiti, odrezati na trakice, dodati petrusimul i mladu kapulu, zaliti maslinovim uljem, promiješati. Od brašna, mlake vode, soli i ulja napraviti tijesto, prepoloviti ga, pustiti da miruje pola sata, razvaljati, pustiti još 20-ak minuta. Veliku okruglu tepsiju nauljiti, pokriti prvim slojem tijesta, razmazati nadjev, preko toga složiti drugi dio tijesta, i staviti da se peče. Na kraju nauljiti i posuti češnjakom.

2. Zagorske štrukle

U 2 deca mlake vode staviti žlicu ulja i žličicu kvasine, malo soli, dodavati polako pola kile glatkog brašna, ako treba dodati još mlake vode, i jedno jaje. Miješati sve dok se ne prest...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:00