Kaos kafića, hipertrofiranih štekata i sezonskih “zalogajnica” koje su niknule kao neposredna posljedica splitskog turističkog buma, ima i svoje naličje. Naime, u Splitu se danas - dobro, pa čak i sjajno, sjajno jede. Sve stare i vrijedne gastronomske adrese i tijekom ljeta su zadržale svoju kvalitetu - mada, naravno, kolovoz nije mjesec kad se ozbiljno analizira restoraterska ponuda - dok se među onima novima nekoliko njih iz prve gurnulo prema gornjem domu. Restoratersku scenu je, recimo, obogatila “Paradoxova” ekstenzija “Paradigma”, no valja pričekati jesen za konačnu ocjenu o restoranu koji ima velike ambicije. Posebice o “izvansezonskom” profiliranju najavljenog mediteranskog jelovnika koji je, ako je suditi po ljetnoj gužvi na njihovoj terasi, već položio prvi ispit. “Bepa” na Pj...
StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK
U Splitu se danas dobro, čak i sjajno jede, nove zvijezde su Bokeria i Pikulece
14. rujna 2014. - 12:01