Mozaik Gastro

a što za ručak?

Tagliatelle, ravioli ili njoke - 'Pašta i svašta' predlaže tri jednostavna, ukusna recepta

a što za ručak?
Domaće tagliatele u umaku od tikvica s pancetom i cherry rajčicama



Sastojci:

- domaće tagliatelle 0,070 kg
- svježe tikvice 0,020 kg
- svježe kozice 0,020 kg
- panceta 0,010 kg
- cherry rajčica 0,020 kg
- maslac 0,005 kg
- vrhnje 0,005 l

Priprema:


Tikvice ribane na ploškice i kockice lagano prodinstati na maslacu uz dodavanje povrtnog temeljca te začiniti po potrebi.

Sa strane kratko prokuhati tagliatele i završiti ih u tavici sa umakom Kada je jelo gotovo servirati ga uz svježe naribane tikvice i kozicu lagano poprženu i omotanu u pancetu.

        
Domaći ravioli punjeni ricotta sirom u domaćem pesto umaku



Sastojci:

- domaći ravioli punjeni riccota sirom 0,070 kg
- vrhnje 0,005 l
- maslac 0,002 kg

Pesto umak:
- svježi bosiljak 0,005 kg
- bademi 0,005 kg
- svježa domaća rikola 0,005 kg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,005 l

Priprema:
U domaći pesto spravljen od raznih začina, svježeg bosiljka i bajama dodamo malo maslaca. Sa strane prokuhamo raviole par minuta i jelo dovršimo u tavici gdje se spravljao pesto te začinimo po potrebi.
        
Domaće njoke u umaku od rikole i pršuta



Sastojci:

- domaće njoke 0,070 kg
- svježa domaća rikola 0,020 kg
- pršut 0,020 kg
- vrhnje 0,005 l
- maslac 0,002 kg

Priprema:

Tanko rezani pršut lagano prodinstati na maslacu, dodati malo vrhnja za kuhanje i umutiti jedan žutanjak da se sve spoji, zatim začiniti po potrebi. Maknuti sa strane te na kraju dodati svježu domaću rikolu.

recepti: pašta i svašta, foto: luka gerlanc / cropix
Naslovnica Gastro