StoryEditor
Društvena mrežau petak na koncert, u subotu na party

Vikend je pred nama: Libar u Caffeu Split, Ivan Komlinović u ex. Jungli

Piše PSD.
8. studenog 2013. - 17:30
U sklopu programa Live Acoustic koji se svakog drugog petka održava u splitskom klubu Caffe Split 8. listopada nastupa grupa Libar.

Libar (tada “klapa Libar”) je osnovan 2007. godine u Splitu. Sastavljen je od petorice pjevača, članova ponajboljih dalmatinskih klapa i četvorice instrumentalista članova eminentnih bendova splitske scene.

U srpnju 2008. godine  izdaje prvi album ‘Libar Prvi’ koji uspješno spaja acoustic rock i klapsko pjevanje. Tijekom 2009. godine, promjenom postave i dolaskom novih kreativnih snaga u bend, Libar najavljuje čvršći, električni pristup obradama, poglavito od publike prihvaćene heavy metal obrade evergreena Đele Jusića ‘Pusti da ti leut svira’.

Koncertni repertoar klape obogaćuje se nizom hitova u sličnoj maniri (Talking Heads, Peter Gabriel, Muse, RHCP, Depeche mode…), a koncert iz akustičnog seta prerasta u punokrvni rock koncert.

Svojim prvim autorskim uratkom - hit singlom ‘Dite’ 2010. Libar nastupa na Večerima dalmatinske šansone i osvaja čak tri nagrade.‘Dite’ ubrzo dobiva i svoje diskografsko mjesto, u obliku EP izdanja s alternativnim verzijama i remiksima pjesme, te videospotom.

Kroz 2011. i 2012. Libar snima svoj drugi album, ovaj put album autorskih skladbi napisanih i aranžiranih unutar benda.

Preporuka za subotu

U subotu, 9. studenog, u splitskom klubu New Legends, bivša Jungla, gostuje jedan od najboljih techno DJ-eva u Hrvatskoj Ivan Komlinović.

DJ, producent i sound designer, kojeg organizator najavljuje kao "jednog od posljednjeg jahača vinila", u svojim setovima  kombinira tech-house i electro.

Neki od izvođača s kojima je Komlinović nastupao su Jeff Mills, Claude Young, Derrick May, Oxia, Plastikman, Billy, Nasty, Marco Carola, Rino Cerrone, Thievery Corporation, Faithless itd., a njegove singlove vrtjeli su Laurent Garnier, Carl Cox i Trevor Rockcliffe.

Cijena ulaznica je 20 i 30 kuna.

Dovoljno razloga da ne propustite ni večerašnji koncert u Caffeu Split, a ni subotnji party u Jungli?


Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:44