StoryEditor
Društvena mrežagourmet split

Omiljene kućice sele u Đardin, počinje prvi splitski street food festival

Piše PSD.
5. svibnja 2015. - 15:46
Delikatese iz naše, te nekoliko internacionalnih kužina, koje će se nuditi iz popularnih, za ovu prigodu opet uskrslih Božićnih kućica, plus novo mjesto za izlazak, uz spoj dobre glazbe, eto najave za očekivani šušur, što će se od 8. do 31. svibnja odvijati u Đardinu, na prvom splitskom Street food festivalu, Gourmet Split 2015.

Svakako će to obogatiti i aktualnu nam turističku sezonu, ali i privući pažnju domaćih, koji vjerojatno neće propustiti probati neke od specijaliteta domaće, makedonske, talijanske, francuske, ruske, američke, australijske, kineske, japanske i meksičke kužine.

Već uhodani koncept ulične ili trgovske ponude hrane, nečeg između finger fooda i fast fooda, danas je u Đardinu u ime organizatora, splitske agencije Apostrof komunikacije, predstavila Martina Radovčić.

Đardin će, navela je, osim dobre spize ponuditi nastupe brojnih DJ-eva, bendova, a među njima i grupu Pavel, koja nastupa u subotu u 21 sat.- Za vrijeme Gourmeta jutra započinjemo doručkom na travi, brunch uz DJ glazbu kreće oko podne, popodne nosi slatku fjaku uz slastice i aperitiv, a u večernjim satima pojačavamo glazbeni ritam. Bit će to atmosfera slična onoj s Božićnog sajma, uz urbanu stranu i domaću glazbu.

Imat ćemo live cooking nastupe, dječje aktivnosti, kulinarska natjecanja, a pažnja će se obratiti i na humanitarnu notu – navela je Radovčić, navodeći kako će cijene biti prihvatljive, i kretat će se od 30 do 50 kuna po meniju.

Gourmetov chef Ivan Pažanin, mladi kuhar respektabilne karijere je naveo kako se street food konceptom želi pokazati i da brza hrana može biti nutricionistički uravnotežena. A to će u praksi i ponuditi Gourmet Split koji će se, kako stvari stoje, imati s čime prezentirati.

Ovakve manifestacije daju izniman doprinos i aktualnoj nam predsezonskoj ponudi, navela je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita, potvrdivši kako će se za zanimljive, atraktivne, osmišljene koncepcije, nalik Gourmetu, uvijek imati sluha i volje za podržavanjem.

Tanja Šimundić Bendić, foto: jakov prkić / cropix


Start u petak, upad besplatan

Na Gourmetu, koji starta s radom u petak u 17 sati, prodavat će se voucheri za ručak ili večeru od tri slijeda, u deset splitskih restorana, od kojih su neki za ovu priliku osmislili zasebne menije pojedinih nacionalnih kužina. Ulaz na Gourmet je besplatan, isto kao i za koncert grupe Pavel.


#GOURMETSPLIT

Izdvojeno