Društvena mrežana odmoru je u Hrvatskoj

Nekada je bila četvrta tenisačica svijeta: nakon borbe s depresijom i viškom kilograma, dijetom i vježbanjem je uspjela 'skinuti' polovicu tjelesne težine

Piše R.R.
6. kolovoz 2019. - 21:06
111jele

Bila je izvrsna tenisačica, njen renking u doba kada su ženskim tenisom vladale Martina Hingis, Kim Clijsters, Justine Henin, sestre Williams i ta četvrta pozicija su sve govorili o njenoj kvaliteti. Neosporno veliki igrački talent. I dok je terenima sijala njena zvijezda Jelena Dokić je prolazila veliku životnu dramu. Ono što je otac Damir radio po tribinama, na treninzima bila je samo "kap u moru" svega što je prolazila kada nije bilo blizu kamera. Zapravo sve strahote je Jelena sama objavila 2017. godine u svojoj autobiografiji "Nesalomljiva".

Sve što je prolazila utjecalo je jako na njeno zdravlje, od problema sa štitnjačom, do problema sa samopouzdanjem i "liječenja emocionalnih problema" prekomjernim unosom hrane. Stigla je do nestvarnih 120 kilograma težine, gotovo duplo više od njene težine u vrijeme igračke karijere.

No nakon objave autobiografije odlučila se na borbu, uhvatila se vježbanja i dijete po programu Jenny Craig. I malo po malo "otapala" težinu, vrlo brzo je izgubila 30 kilograma, preokrenula je život naopačke.

- Teško mi je bilo prihvatiti to stanje, kao sportašica bila sam naviknuta na red i disciplinu, sve je bilo posloženo. Zdravlje mi je bilo ugroženo i bio je to zadnji čas da se pokrenem. Uložila se puno truda, rada i energije, bilo je suza, teških dana. No uspjela sam – ispričala je Jelena sve svoje probleme i traume kroz koje je prolazila.

U siječnju je u Melbourneu, gdje i danas živi s momkom Tinom Bikićem, dala intervju u kojem je ispričala cijelu dramu i tada je kazala kako je njen cilj stići do 66 kilograma, na onu težinu koju je imala za vrijeme karijere. Trenutno je u Poreču, na ljetovanju, a na svom Instagramu se pohvalila izgledom i ostvarenim ciljem. "prepolovila se" i izgleda bolje nego ikada, zrači srećom i pozitivnom energijom, što su primijetili i komentirali svi njeni pratitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Transformation!!! This a 6 month progress before and after photo. Over 30 kgs lost and I am half way. My journey continues and I am very happy with what I have been able to achieve so far but there is still a lot of work to be done. I know that getting down to my optimal weight and losing the rest of the weight won’t be easy and it will get tougher from here as I get closer to my goal weight but I am extremely motivated and confident as I know I have @jennycraigausnz by my side and supporting me all the way. I just want to say a big thank you to everyone at @jennycraigausnz .Your support,care and understanding has helped me get this far and I am grateful for everything that the whole team at @jennycraigausnz has done to help me especially in the tough times. It’s a lot more than losing weight but also getting fit,healthy and most importantly happy. Even though I have been on @jennycraigausnz now for 6 months I still can’t believe how great the food is,how easy it is to prepare and having my own consultant is just incredible. @jennycraigausnz has changed my life and I would recommend the @jennycraigausnz program to everyone. Join me on my @jennycraigausnz journey now. Visit @jennycraigausnz or www.jennycraig.com.au now and check out the LINK IN BIO to see more about my weight loss journey. I hope I have given you all some inspiration and motivation no matter what your goals are.It can all be done,just don’t give up and keep believing. ????‍♀️?????? #jennycraigausnz #jennycraig #myjennycraigjourney #jennycraigjourney #weightlosstransformation #weightloss #transformation #progress #weightlossjourney #health #healthy #lifestyle #healthylifestyle #fitness #inspiration #motivation #healthyfood #healthyeating #australia #melbourne #sydney #inspo #fitspo #healthylife #women #empoweringwomen #weightlossmotivation #lookoftheday #weightlossinspiration #inspire

Objavu dijeli JELENA DOKIC ?????? (@dokic_jelena)