StoryEditor
Društvena mrežaVIZUALNo-EMOTIVNI DOŽIVLJAJ

Moda i kamera vole se javno: izložba Igora Dobranića i Hrvoja Zalukara

Piše PSD.
18. studenog 2015. - 19:15
U okviru ovogodišnjeg 10. Modnog ormara zagrebačka Galerija ULUPUH ugostila je zajedničku izložbu modnog dizajnera Igora Dobranića i fotografa Hrvoja Zalukara.

Igor Dobranić izložio je odabir svojih modela kojima se predstavljao na revijama Modnog ormara u proteklih deset godina, dok je Zalukar te iste modele interpretirao na svojim fotografijama, samostalno, bez upliva dizajnera, ponudivši svoje viđenje.

"Dobranićeva fina igra s tkaninama i oblicima, preklapanjima i nabiranjima, oko za detalj i sklonost profinjenoj nosivosti, iz godine u godinu mogla se prepoznati i u njegovim malim kolekcijama za Modni ormar.

Bez estradizacije i jeftinog sjaja

Ne mareći za jeftini sjaj, hod po rubu i, osobito, estradizaciju, Dobranić je prepoznatljiv po naklonosti i poštovanju prema materijalu i zvanju, te istinskim ženama. Zato se svaku od njegovih kreacija s Modnih ormara uvijek moglo lako zamisliti kako, oslobođena stylinga, s piste silazi na pločnik.

Sličan senzibilitet i oko za estetski sklad gaji i Hrvoje Zalukar, prvenstveno fotograf, ali i magistar dizajna arhitekture, te veliki zaljubljenik u analognu fotografiju. Budući da, kao i Dobranić, gleda očima i emocijama, svaka snimka nalik je na slikarsko djelo.

Moda i kamere odavno se vole javno, a na Zalukarovim snimkama u toj se vezi prepoznaje i mnogo uzbuđenja nalik na filmska, poticajni miks napetosti, neizvjesnosti i naklonosti. Udruženi zajedničkom izložbom i sličnim senzibilitetom, Dobranić i Zalukar uspjeli su stvoriti nezaboravan modni, vizualni i emotivni doživljaj" - ustvrdila je Sonja Braut.

PSD

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 11:07