StoryEditor
Društvena mrežaNeće šutjeti

Mirjana Hrga u oštrom statusu izvrijeđala HEP jer su joj u restoranu isključili struju, reagirao i njen suprug: U ovoj državi nema kraja manijacima!

Piše V.P.
14. listopada 2020. - 12:39
Ronald Goršić/Cropix

Prava drama odvijala se sinoć u životu Mirjane Hrge, nekadašnje TV urednice i savjetnice bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ona se posljednjih mjeseci povukla iz javnog života i posvetila obiteljskom poslu, točnije malom restoranu u lošinjskom gradiću Osoru.

Naime, početkom ožujka njezin je suprug, zagrebački odvjetnik Staša Ste­­fanović, otvorio konobu Mare, no zbog pandemije koronavirusa i najnovijih odredbi vlasti, supružnici su je morali zatvoriti. Nakon lockdowna ponovno su počeli s radom i zasad je sve kako-tako išlo, sve do sinoć kad je supružnicima u restoranu isključena struja. Ogorčena Hrga na Facebooku je napisala oštar status u kojem je doslovno izvrijeđala Hrvatsku elektroprivredu (HEP) tvrdeći da su joj napravili tešku nepravdu.

- U ovoj državi nema kraja manijacima, započela je i nastavila. Nisam šutjela u novinarstvu, nisam u politici, neću ni u biznisu. Pošaljite 100 inspekcija, naći ćete nešto ako poželite, poznajemo vaše metode, pa onda pošaljite i ove ljude na burzu salonaši prokleti. Idioti iz HEPa. Kretenčine. Tužite me zbog uvrede a ja ću vas zbog svega ostalog. Naime, manijaci početkom 9 mjeseca pošalju dopis da trebamo u viši tarifni razred. Mi se očitujemo i kažemo: OK gospodo, gdje treba potpisati i koliko da platimo. Pošaljemo zahtijev za skuplju struju (!) i čekamo račun. Večeras 18:20. U 18:30 stižu rezervacije za večeru. Manijaci nas isključe. I sad pišem iz mraka. Samo nas sramote. Kretenčine. Ovako pomažete u Covidu. Obavijestili ste podružnicu da ćete nas limitirati ali ne i nas?! Na osnovu čega to radite? Ako to radite meni što radite drugima? Pa majku vam vašu što bi bilo da kao vaši pajdaši ne fiskaliziram svaku kavu?! Biste li mi onda manijaci poslali dan prije obavijest? Biste li me onda gsp Kucicu isključili ujutro prije ili navečer kad gosti odu? Seronje pikvarene. Biste li onda uz sve te pare imali neku jadnicu na centrali a ne da nakon silnog nabrajanja čujemo: "nazvali ste izvan radnog vremena". Dakle, do sutra. Sotone priglupe. To vam pišem večeras dok moje osoblje čeka vas manijake da završe radni dan!, napisala je Mirjana.

Prijatelji su joj ubrzo počeli ostavljati poruke podrške, a u komentarima se javio i njezin suprug.

- Dobijemo dopis da nam je u konobi potrošnja struje veća od zakupljene i da do 15.10. moramo podnijeti zahtjev za dokup ili će nas limitirati. 29.09. šaljem zahtjev, dobijem potvrdu da je zaprimljen.

01.10. me zovu iz HEP Rijeka da ga dopunim (vjerovali ili ne nisam stavio kat. česticu??? koji ce im bog to, ako već imamo ugovor i ako točno HEP zna koje smo brojno mjesto... pa poslali ste nam dopis...).

Isti dan dopunjujem i dostavljam ugovor o zakupu sa kat.čest., adresom, površinom i klauzulom da vlasnici prostora dozvoljavaju da obavljamo neposredno sve radnje u vezi HEP-a. Ne dobijamo više ništa, očekujem rješenje i uplatnicu za dokup struje i oni nas isključe. Ne moram reći da je u tom času konoba puna gostiju, ne moram reći da nemamo do danas niti 1 lipu duga prema HEP-u, ne moram reći da nas iskapčaju nakon njihovog radnog vremena pa možeš samo slušati govorni aparat. Sram ih bilo. Čitam sada sve moje zahtjeve i mailove (da nisam negdje fulao rok, krivo dostavio,...) prema HEP-u. I naravno, sve je ok. Pa sada ti skuži što je u glavama onih koji imaju tu moć da stisnu gumb i naprave ti štetu, napisao je Mirjanin suprug Saša.

HEP-u smo uputili službeni upit i do objave ovoga teksta nismo dobili odgovor, ali objavit ćemo ga po primitku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 12:52