StoryEditor
Društvena mrežaDonacija od 60 tisuća kuna za djecu sa sindromom Down

Lidl Hrvatska i Procter&Gamble u humanitarnoj akciji ”Reci DA!”

Piše PSD.
5. rujna 2014. - 15:59
Akcija Reci DA! koju su tijekom svibnja i lipnja pokrenule tvrtke Lidl Hrvatska i Procter&Gamble omogućila je donaciju u iznosu od 60,811.75 kuna za djecu sa sindromom Down na području Zadra, Karlovca i Rijeke. Ukupna donacija za djecu sa sindromom Down na području cijele Hrvatske iznosi 243,247,00 kuna, a namijenjena je za kupnju prilagođenih programskih paketa i tableta s posebnim aplikacijama.

Mogućnosti djece sa sindromom Down na području gradova Zadra, Karlovca i Rijeke bit će značajno unaprijeđene donacijom u iznosu od 60,811.75 kuna koja će im omogućiti pristup suvremenim metodama učenja. Donacija je rezultat akcije „Reci DA!“ koju su tijekom svibnja i lipnja ove godine pokrenule tvrtke Lidl Hrvatska i Procter&Gamble. Akcijom je na području cijele Hrvatske prikupljeno čak 243.247 kuna, a sredstva će biti ravnomjerno raspoređena u suradnji s Hrvatskom zajednicom za sindrom Down. Djeci na području Zadra, Karlovca i Rijeke nabavljeno je 6 tableta i 6 programskih paketa koji će im pomoći prilikom savladavanja jezičnih i matematičkih sadržaja.

U Hrvatskoj živi oko 1.600 osoba sa sindromom Down, a oko 900 ih je u dobi do 20 godina. Njihova edukacija je od samog rođenja iznimno važna kako bi što lakše svladali vještine potrebne za uključivanje u svakodnevne aktivnosti. No, suvremena pomagala i potrebni edukativni materijali većini djece s ovim sindromom nisu dostupni zbog visokih cijena. Stoga su tvrtke Lidl Hrvatska i Procter&Gamble, prepoznavši potrebe djece sa sindromom Down, pokrenule kampanju pod nazivom „Reci DA!“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu potrebnih edukativnih materijala.

„Cilj akcije „Reci DA!“ je bio osigurati djeci sa sindromom Down što bolje uvjete za edukaciju i napredovanje. Većem boju djece će ovim putem biti omogućeno da svoje znanje unaprijede putem metoda koje su prilagođene posebno za njih, a koje potiču učenje vizualnim putem. Tvrtka P&G je prepoznala ovu potrebu i s velikim zadovoljstvom organizirala akciju u kojoj je prikupljen značajan iznos donacije. Zahvaljujemo se korisnicima naših proizvoda koji su se kupnjom uključili u akciju, te našem partneru, tvrtki Lidl Hrvatska koji nas je podržao. Vjerujemo da smo zajednički omogućili pomak u svakodnevnom životu djeci sa sindromom Down, izjavila je Antonija Svirčić, marketing menadžerica tvrtke Procter&Gamble u Hrvatskoj.

Tijekom akcije „Reci DA!“ u svibnju i lipnju ove godine tvrtka P&G je donirala kunu za svaki svoj kupljeni proizvod u trgovinama Lidla u Hrvatskoj, odnosno za kupnju proizvoda među kojima su Ariel, Pantene, H&S, Gillette, Lenor, Pampers, Old Spice i Jar.

„Tvrtka Lidl Hrvatska podupire društveno odgovorne inicijative i često sudjeluje u humanitarnim projektima. Nadamo se da će naš čin dodatno senzibilizirati javnost za potrebe osoba sa sindromom Down koji unatoč svim preprekama ne skidaju osmijeh s lica. Lidl Hrvatska će i dalje aktivno podupirati humanitarne inicijative koje su od važnosti za lokalnu zajednicu“, izjavila je Karolina Bilogravić, iz odnosa s javnošću u tvrtki Lidl Hrvatska.

U dogovoru s predstavnicima Hrvatske zajednice za sindrom Down novčana sredstva prikupljena u akciji „Reci DA!“ utrošena su u nabavu programskih paketa Boardmaker i tableta s dostupnim aplikacijama za učenje. Roditeljima i stručnjacima je od velike pomoći programski paket Boardmaker putem kojeg djeca mogu proširiti svoj rječnik i svladati komunikacijske te matematičke vještine potrebne za daljnje učenje.

„Na području Zadra, Karlovca i Rijeke živi oko 220 djece sa sindromom Down. Trudimo se omogućiti im što bolje uvjete, a velik uspjeh i za njih i za nas kao roditelje je uključivanje u vrtićke i školske programe. No, sada smo u prilici još više im pomoći najsuvremenijim metodama učenja putem kampanje „Reci DA!“, izjavila je predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Suzana Periša.


Kratki video film o djeci sa sindromom Down možete preuzeti na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=GEBEIKb-grc

sponzorirani članak

Izdvojeno

08. srpanj 2020 05:22