StoryEditor
Društvena mrežadrugačiji pogled

Izazov na Instagramu oduševio je ljubitelje slikarstva: njihovo viđenje svjetski poznatih djela izolaciju je učinilo kreativnom i inspirativnom

Piše I. T.
9. svibnja 2020. - 19:31
Shutterstock

Bez obzira na okolnosti, kreativnost se uvijek može razvijati i iskušavati, a dokaz tome je i viralni hit na društvenim mrežama koji je pokrenut na jednom nizozemskom Instagram profilu.

Otkazana kulturna događanja i zatvoreni umjetnički punktovi čini se toliko su zasmetali velikom broju ljudi diljem svijeta da su stvari jednostavno morali uzeti u svoje ruke, i to na jedan sasvim zanimljiv i nadahnjujući način. Kao i kod mnogih izazova koji su pokrenuti na društvenim mrežama u vrijeme izolacije i strogih mjera socijalne distance, i ovom su kreativci pristupili iz udobnosti svoga doma koristeći se svim mogućim sredstvima u postizanju završnog cilja - reprodukciji slavnih svjetskih umjetničkih dijela.

Izazovu su se priključili i razni muzeji diljem svijeta (Rijksmuseum, MET, Louvre, Versailles, Getty i Hermitage), tražeći od zaljubljenika u slikarstvo da na što kreativniji način dočaraju neka od najvećih slikarskih svjetskih postignuća, a nama je posebno za oko zapeo nizozemski profil Tussen Kunst & Quarantaine ili u prijevodu 'između umjetnosti i karantene'.

Iza profila stoji 31-godišnja stručnjakinja za komunikacije iz Amsterdama, Anneloes Officier, a u stvaranju ideje pomogle su joj cimerice Tessa i Flora.

- Ideja je bila ponovno stvoriti čuvenu sliku koristeći tri proizvoda koja leže u vašem domu, kao što su sredstva za čišćenje i toaletni papir, rekao je Anneloes za portal Bored Panda.

Za prvu sliku na profilu inspiraciju su pronašli u Vermeerovoj 'Djevojci s bisernom naušnicom' koju su dočarali češnjakom i ručnikom, a nakon što su je objavili reakcije su bile izvrsne.

Na svom Instagram profilu pojasnili su da su inspiraciju pronašli gledajući postove muzeja Getty, a kreativci iz cijelog svijeta odgovorili su im reprodukcijom Munchova 'Krika' avokadom, liječničkim osobljem za Leonardovom ' Posljednjom večerom' i brojnim drugima. Nama su se najviše svidjele sljedeće ideje, a sve ih možete vidjeti na njihovom profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 09:15