StoryEditor
Društvena mrežaDoktor fizike

Ida Prester na Instagramu objavila posvetu ocu, njeni pratitelji oduševljeni su pričom: Tatek je postao legenda, hodočasti na sve moje koncerte...

Piše M.P.
11. listopada 2020. - 16:41
Tomislav Krišsto/Cropix

Ida Prester Peševski podijelila je na društvenim mrežama priču o svom ocu, kako ga od dragosti zove, tateku.

Njen je otac doktor fizike, čovjek koji se pred penziju trudi da ostane raditi još koju godinu u struci. Na posao ide biciklom, živi povučeno. Sluša klasičnu glazbu, ali u isto je vrijeme najveća podrška kćeri čiji je glazbeni ukus dijametralno suprotan.

Voditeljica i pjevačica grupe Lollobrigida o njemu piše ovako:

"Moj tatek. 

Svima su njihovi roditelji najdraži. Ali moj tata je baš čudesan.

Mi smo dva totalno suprotna svijeta. Tata je doktor fizike, izumitelj, profesor Baltazar. Od fakulteta radi u istom laboratoriju, 40 godina istim putem ide na posao biciklom i sad se na pragu penzije bori da ostane još koju godinu. Sluša klasičnu muziku i živi smirenim, povučenim životom.

Moj krivudavi životni put mu je bio totalno nejasan i egzotičan. Jako se brinuo, ali je odlučio da me ne pritišće i kritizira, nego pusti. Ne samo to, odlučio je da ga pokuša razumijeti i sudjelovati u njemu. Što tjera njegovu kćer, diplomiranu ekonomisticu, da odustane od struke, oblači čudne kostime i skače u publiku? Što god da je, on je riješio da me podrži.

Tatek je počeo hodočastiti na sve moje koncerte. Prvo mi je bilo jako neugodno, bila sam punkerica klinka, svašta se događalo na tim koncertima, a i tekstovi su bili preprovokativni za roditeljske uši.

A onda sam se pomirila da je tamo, čak ga i uposlila da nam radi VJ-ing na grafoskopu koji je posuđivao sa svog instituta za naše koncerte. Tatek je postao legenda, ljudi su počeli dolaziti na koncerte zbog njega.

Pratio nas je na festivalima, više puta čekao do 3 ujutro naš nastup. Imam hrpu njegovih fotki, okružen partijanerima i klinčardijom, a on cijelo vrijeme s ogromnim osmijehom.

Moja omiljena priča je s naše svadbe. Tatek, druželjubiv kakav je, obilazio je sve goste i upoznavao se. Sreo je Nou. Noa je prije operacije spola bio Dalija i tada, još kao žena, režirala moj spot „Moj dečko je gej“.

- Hej, pa ja vas znam! Vi ste Dalija!

Noa se pokušao izmotati nekako, tko zna kako će mladenkin otac reagirati. Ali tatek je bio uporan, pa je Noa morao objasniti da više nije Dalija.

Tata je u čudu i s puno interesa slušao o cijelom procesu transformacije, a onda dao svoj jedini zaključak:

- Onda moram hitno reći Idici da na Wikipediji promijeni ime režisera spota u Noa Pintarić!

Moj tatek", stoji u objavi koja je raznježila brojne pratitelje Ide Prester.

Voditeljica je sa suprugom, beogradskim poduzetnikom Ivanom Peševskim i sinčićima Rokom (6) i Rijom (3,5) nedavno doselila u Zagreb nakon par godina provedenih u Beogradu.

image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 18:22