StoryEditorOCM
Auto motoIstraživanje

Vozači ne žele plaćati parkiranje mobitelom, njih 85 posto želi fizičke automate

Piše Mozaik SD
10. veljače 2024. - 12:30

Britanski Autocar napravio je istraživanje na uzorku od 1387 vozača kojima su postavljena pitanja o načinima plaćanja parkiranja. Čak četiri od pet vozača tvrdi da ne želi plaćati parking putem raznih aplikacija na mobilnom uređaju. Svi oni radije bi koristili gotovinu ili beskontaktne kartice za plaćanje parkiranja nego svoj pametni telefon.

U Britaniji već postoji oko 30 različitih parkirnih aplikacija koje se mogu koristiti za plaćanje na raznim mjestima diljem zemlje. A kako njihov broj raste, broj tradicionalnih uređaja (automata) za plaćanje nestaje.

Posljednjih godina došlo je do ogromnog porasta broja lokalnih općina koje ukidaju konvencionalne automate za plaćanje na svojim parkiralištima, piše DailyMail.

Dakle, samo 15 posto vozača radije bi koristilo aplikaciju za plaćanje parkiranja umjesto fizičkih automata za plaćanje, pokazalo je istraživanje.

Oni koji su za korištenje pametnih telefona, kao glavne prednosti navode praktičnost (nema potrebe za čekanjem u redu, mogućnost daljinskog produljenja parkiranja te nepotrebno nošenje gotovine) dok protivnici kao glavni argument navode nesigurnost prilikom plaćanja.

Aplikacije za parkiranje općinama omogućuju uštedu troškova u usporedbi s automatima za plaćanje, ali naši podaci dokazuju da te aplikacije nisu popularne. Britanska javnost očito vjeruje da ih je jednostavno previše i da mogu biti vrlo komplicirane za korištenje. Mnogi će pozdraviti Vladin prijedlog da se sustav aplikacija za parkiranje pojednostavi u jednu zajedničku - rekao je Mark Tisshaw urednik Autocara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:21