StoryEditorOCM
Auto motozakon za sve

Snimka vozača BMW-a kako juri žutim trakom dok ga ne zaustave izazvala brojne komentare, najviše na račun policije

Piše MOZAIK SD
10. ožujka 2023. - 14:40

Svakodnevno smo svjedoci najrazličitijih, većih ili manjih, kršenja prometnih propisa, nepoštivanja prometnih znakova i ugrožavanja sigurnosti. Dio njih, s pripadajućim videosnimkama, bilježi i Facebook stranica "Prometne zgode i nezgode".

Tako je aktualno snimljen slučaj vozača BMW-a koji je u Zagrebu, vozeći se prema Zračnoj luci "Franjo Tuđman", vozio po desnom, žutom prometnome traku, namijenjenom vožnji teksija i autobusa. Na snimci se vidi kako je vozač poprilično ubrzao, koliko mu već dopuštaju performanse vozila kojim upravlja, i pretekao automobil zdesna. Međutim, sve su vidjeli policajci i pojurili za njim istim tim trakom, sustigli ga i zaustavili u kružnom toku.

Obavljena snimka potaknula je obilje komentara.

Dio je posvećen vožnji zabranjenim prometnim trakom i podsjećanjem da je takav način vožnje prečest u Zagrebu na različitim lokacijama. "E, da hoće svakog tako. Mi svi koji stojimo u koloni u traci smo ‘debili‘, a ‘pametnjakovići‘ voze po bus i tramvaj traci. Po Savskoj recimo pogotovo", piše u tom tonu jedan fejsbukovac.

Dio komentara tiče se i predrasudama prema vozačima BMW-a pa tako jedna komentatorica piše: "Ne zna policija da ovi sa BMW-om smiju voziti i po tračnicama i po žutim trakama".

Međutim, komentatore je najviše naljutilo ponašnje policijaca.

"Jesu li ovi policajci normalni? Zaustavljaju se i zaustavljaju drugo vozilo, sve to u kružnom toku, gde je izričito zabranjeno zaustavljanje i parkiranje! Izložili su sebe,vozilo koje su zaustavili i ostale sudionike u prometu smrtnoj opasnosti. Sprovede se vozilo do prvog parkinga i parkirati", piše jedan komentator.

"A ispravno je zaustaljanje vozila u rotoru? Sigurnost i povjerenje. Sigurnosti nema, a i povjerenja je jako malo", drugi je u nizu brojnih komentara na račun policijskih djelatnika.

Bilo bi dobro kada bi svi koji su vidjeli ovaj video izvukli zaključke o potrebi poštivanja prometnih propisa, bez izuzetaka.

image

Snimljena vožnja BMW-a žutim trakom
 

Screenshot Facebook/Prometne zgode i nezgode
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 23:17