StoryEditorOCM
Auto motokorak naprijed

Promocija mobilnosti sljedeće generacije: Suzuki i Applied EV razvijaju platformu za autonomna električna vozila

4. svibnja 2023. - 12:00

Suzuki Motor Corporation potpisao je memorandum o razumijevanju s tvrtkom Applied Electric Vehicles Ltd. sa sjedištem u Australiji, za razvoj platforme za autonomna električna vozila.

Dvije tvrtke namjeravaju uvesti Blanc Robot u proizvodnju i razviti poslovne modele kako bi proširili usvajanje autonomnih električnih vozila i povećali svijest o robnoj marki. Dvije će tvrtke dodatno ojačati svoje odnose i promovirati mobilnost sljedeće generacije. Julian Broadbent, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Applied EV, kaže da je savez od obostrane koristi jer spaja inovativnu tehnologiju Applied EV sa Suzukijevim iskustvom u izradi visokokvalitetnih i učinkovitih vozila.

Australska tehnološka tvrtka Applied EV razvila je sustav kontrole vozila, koji se u potpunosti temelji na softveru poznatom kao Digital Backbone, za upotrebu u električnim vozilima namijenjenim aplikacijama za autonomnu vožnju. Ovaj softver kombinira najsuvremeniji softver i hardver za kontrolu svih aspekata vozila. U projektu zajedničkog razvoja, Applied EV platforma za autonomna vozila, Blanc Robot, bit će integrirana u podvozje u obliku ljestava Suzukijeva 4WD Jimnyja, elektrificiran od strane Applied EV i kontroliran njihovim središnjim kontrolnim sustavom, Digital Backbone.

Digital Blackbone omogućuje da vozila svih oblika i veličina rade isključivo na softveru. Ova tehnologija značajno poboljšava digitalne mogućnosti električnih vozila, zauzvrat, smanjujući složenost hardvera i troškove proizvodnje, kako bi se optimizirala implementacija tehnologije autonomne vožnje i podržala sljedeća generacija arhitektura vozila (platformi) koja će biti potpuno softverski definirana. Ovaj softverski sustav ispunjava zahtjeve ASIL funkcionalne sigurnosti za teretne i industrijske aplikacije. Kombinacija softvera, firmvera i elektronike koja omogućuje automatizaciju razine 4/5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:35