StoryEditor
Auto motoMOTO GUZZI V85 TT

Obnovljen ponos orla iz Mandella, poboljšanja se odnose prije svega na agregat

20. siječnja 2021. - 06:28
Moto Guzzi

Osnovni su pojmovi na kojima je izgrađen Moto Guzzi V85 TT minimalizam, jednostavnost i praktičnost, tipično za enduro motocikle tog vremena koji se mogu koristiti za sve, od dnevnih putovanja na posao do dužih pustolovina. Ova vrijednost izgubila se u sve većoj komercijalizaciji, gdje se u ovom tržišnom segmentu daje prednost određenoj veličini i težini.

Moto Guzzi V85 TT postigao je ambiciozan cilj povezivanja stila temeljenog na povratku starim vrijednostima s opremom suvremenog putnog enduro motocikla. Zbog ovog je razloga zaslužio naziv prvog i jedinog klasičnog enduro motocikla na tržištu.

Moto Guzzi je za 2021. godinu na stranici Motoguzzi.com predstavio obnovljenu verziju svojeg najprodavanijeg modela V85 TT prema željama obožavatelja. Poboljšanja se odnose prije svega na agregat. Konstrukcija je još uvijek ista i dijele je svi modeli Moto Guzzi koji su trenutno u proizvodnji: poprečni 90° V-twin, dva ventila po cilindru (s usisnim ventilom od titana), ponos orla iz Mandella.

Agregat sada ima veći okretni moment pri malim i srednjim okretajima, zahvaljujući optimiziranom podizanju šipke podizača i klackalica te posljedičnom prilagođavanju upravljanja elektronikom. Novi žbičani kotači sada dolaze s gumama bez zračnice, zajedno su smanjili težinu za oko 1,5 kilograma, što pridonosi već izvrsnoj dinamičnosti vožnje.

Što se tiče elektroničkih kontrola za pomoć u vožnji, dva su nova moda vožnje (Sport, pogodan za sportsku vožnju, i Custom, koji nudi prilagodbu postavki) uz već postojeća tri (Street – cestovni, Rain – kišni i Off-road) te upravljaju kontrolom proklizavanja, ABS-om i Ride-by-wire odzivom na gas. Tempomat i TFT instrumentna ploča u boji također su dio serijske opreme, a korištenjem Moto Guzzi MIA multimedijske platforme dostupne u širom izboru dodatne opreme, moguće je spojiti pametni telefon s vozilom te povećati funkcionalnost instrumentne ploče.

V85 TT Travel također je doživio sva tehnička unaprjeđenja kao i V85 TT te se, kao i prije, ističe kompletom opreme kojom je spreman za svako putovanje, a tu su: touring vjetrobran, bočni kovčezi velike zapremnine smješteni kako bi što manje proširili vozilo, par dodatnih LED svjetala za maglu, grijane ručice upravljača temultimedijska platforma Moto Guzzi MIA. Preporučene maloprodajne cijene iznosit će 97.190 kuna za jednobojnu, crnu verziju, 98.690 kuna za dvobojne grafike te 105.690 kuna za Travel verziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2021 13:48