StoryEditorOCM
Auto motoPREDSTAVLJAMO

Novi Volkswagen ID.3 atraktivniji je, snažniji i izdržljiviji

8. prosinca 2022. - 06:35

Volkswagen proširuje proizvodnu mrežu za svoje”bestseller ID.3: nakon Zwickaua i Dresdena, glavna tvornica u Wolfsburgu također će 2023. započeti s proizvodnjom modela ID.3.

NoviID.3 a predstavit će se javnosti u proljeće sljedeće godine. S drugom generacijom modela ID.3, kvaliteta i dizajn su na novoj razini.

Volkswagen je prihvatio i implementirao brojne prijedloge kupaca, kao što je održivost u fokusu. Automobil se isporučuje s CO2 neutralnim vrijednostima. Unutrašnjost vozila ne sadrži materijale životinjskog podrijetla. Volkswagen nastavlja priču o uspjehu svoje ID. obitelji: do danas je globalno isporučeno više od pola milijuna ID. modela na bazi modularne platforme s električnim pogonom (MEB). ID.3 trenutačno silazi s proizvodne trake u Njemačkoj, u Zwickau i Dresdenu. Kako bi se zadovoljila velika potražnja kupaca, ovaj potpuno električni automobil od sljedeće će se godine proizvoditi također u glavnoj tvornici u Wolfsburgu.

Novi ID.3 potvrđuje zahtjev u pogledu kvalitete, dizajna i održivosti. Dizajn postaje zreliji, a materijali u unutrašnjosti kvalitetniji. Mnogobrojni prijedlozi kupaca uzeti su u obzir i implementirani u svrhu poboljšanja proizvoda i obogaćivanja serijske opreme. Serijska oprema također je obogaćena: zaslon s dijagonalom od 12-inča (30,5 centimetara), uklonjiva podnica prtljažnika i središnja konzola s dva držača za napitke sada se ubrajaju u serijsku opremu.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3 Volkswagen koristi najnoviju generaciju potpuno umreženih sustava potpora. Najbolji su primjeri opcijski raspoloživi Travel Assist sa zbirnim podacima i Park Assist Plus s funkcijom memorije.

ID.3 pokazuje kako u Volkswagenu žive u skladu s misijom. U Volkswagenu to je ponuditi visokokvalitetne tehnologije i inovacije uključujući vozila iz kompaktne klase. To se ne odražava samo u novim komfornim sustavima i sustavima potpora: korištenjem zbirnih podataka u najnovijem Travel Assistu, poduzima se sljedeći korak na putu prema visoko automatiziranoj vožnji.

Od sredine prosinca 2022. kupci će moći naručiti unaprijed konfigurirane linije opreme Life2, Business2, Style2i Tour3, a tada će biti i poznate cijene. Zbog velikog broja narudžbi, očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. za trenutne narudžbe CO2 se - koliko je god to moguće - izbjegavaju i smanjuju izravno u Volkswagenu.

Poddobavljači također su obvezni izbjegavati i na odgovarajući način smanjiti emisije. Pro Life, ID.3 Pro Business, ID.3 Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,3-15,2; emisije CO2u g/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u. ID.3 Pro STour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,2-15,4; emisijeCO2 u g/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

image
Volkswagen

Uslijed aktualne situacije s opskrbom poluvodičima i zbog postojećih zaostalih narudžbi, Volkswagen pretpostavlja da ID.3 Pro modeli Life, Business, Stylei ID.3 Pro S model Tour ne mogu biti isporučeni prije četvrtog kvartala 2023. godine. Sukladno aktualnim planovima, ID.3 se trenutačnoveć proizvodi u svojoj dorađenoj verziji.

EmisijeCO2 se –koliko god je to moguće –izbjegavaju i smanjuju izravno u Volkswagenu. Poddobavljači također su obvezni izbjegavati i na odgovarajući način smanjitiemisije. Emisije CO2 koje se u Volkswagenu i kroz odgovarajuće obveze u opskrbnom lancu ne mogu izbjeći i smanjiti, u istoj se mjeri nadoknađuju certificiranim projektima za ublažavanje klimatskih promjena.

ID.3 Pro Life, ID.3 Pro Business, ID.3 Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,3-15,2; emisije CO2 u g/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

ID.3 Pro STour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,2-15,4; emisije CO2 u g/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

Uslijed aktualne situacije s opskrbom poluvodičima i zbog postojećih zaostalih narudžbi, Volkswagen pretpostavlja da ID.3 Pro modeli Life, Business, Stylei ID.3 Pro S model Tour ne mogu biti isporučeni prije četvrtog kvartala 2023. godine. Sukladno aktualnim planovima, ID.3 se trenutačno već proizvodi u svojoj dorađenoj verziji. Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,3-15,2; emisije CO2 u g/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

ID.3 Pro STour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 16,2-15,4; emisijeCO2ug/km: kombinirano. Za vozila postoje samo vrijednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

Uslijed aktualne situacije s opskrbom poluvodičima i zbog postojećih zaostalih narudžbi, Volkswagen pretpostavlja da ID.3 Pro modeli Life, Business, Stylei ID.3 Pro S model Tour ne mogu biti isporučeni prije četvrtog kvartala 2023. godine. Sukladno aktualnim planovima, ID.3 setrenutačnoveć proizvodi u svojoj dorađenoj verziji. Iz toga proizlazi da se u trenutku isporuke više ne isporučuje vozilo prikazano u konfiguratoru odnosno ugovoru na dan narudžbe, već dorađeni model ID.3.

Vozilo može odstupati od opsega narudžbe u korist kupca, s iznimkom niže navedenih točaka: materijalpresvlakeza ID. kolo upravljača od kožezamijenjen i visokokvalitetnom imitacijom kože. WLTP podaci o potrošnji i dosegu za vozila moguz bog dorađenog dizajna varirati do 2 posto od trenutno navedenih vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 04:18