StoryEditor
Auto motoLAND ROVER

Novi plug-in hibridni sustav ukupne snage 304 KS bit će predstavljen na najnovijim modelima Discovery Sport i Range Rover Evoque

Piše R. R.
8. svibnja 2020. - 06:25
Land Rover

Kompanija Jaguar Land Rover otkrila je da će njihov novi plug-in hibridni sustav biti predstavljen na najnovijim modelima Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport. Pogonski sklop kombinacija je malog 3-cilindarskog 1,5-litrenog benzinca sa 197 KS i elektromotora od 107 KS, te baterije od 15 kWh. Ukupna izlazna snaga je 304 KS.

Oba hibridna noviteta uparena su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Range Rover Evoque P300e dostiže 100 km/h za 6,4 sekunde, dok Land Rover Discovery Sport s istom oznakom postiže istu brzinu za 6,6 sekundi. Punjenje baterija kod oba modela do 80 posto traje 30 minuta, s turbobrzim punjačima od 50 i 100 kW.

Električni domet Evoquea PHEV je 66 kilometara, dok Discovery Sport PHEV može voziti 62 kilometra isključivo na struju. Kupci ova dva modela dobivaju opremu za kućno punjenje Mode 2, koja omogućava da se baterija potpuno napuni za šest sati i 42 minute putem uobičajene utičnice za kućanstvo.

Novi hibridni modeli ne samo da su ekološki prihvatljivi i nude respektabilne performanse, nego su i vrlo ekonomični tijekom vožnje, odnosno što se tiče potrošnje goriva. Po WLTP izračunu, Range Roverov “baby SUV” troši svega 1,4 l/100 km, dok Land Rover, sportski SUV, ima potrošnju od 1.6 l/100 km.

Hibridni Evoque i Discovery Sport moći će se voziti u tri različita režima vožnje. U zadanom hibridnom modalitetu, benzinac i elektromotor rade usklađeno prilagođavajući se uvjetima vožnje i preostalom kapacitetu baterije. U EV načinu vožnje, ove SUV-ove isključivo pogoni elektromotor.

I na kraju, SAVE režim daje prednost benzinskom agregatu kao njegovu glavnom izvoru energije i održava stanje napunjenosti baterije na određenoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 05:53