StoryEditor
Kulturaodgovor dvojice intendanata

Zbog ministra Hasanbegovića HNK-ovi neće prestati s radom

26. ožujka 2016. - 23:36
goran_golovko4-240216

Kako piše Novi list, na poziv intendanta HNK Ivana Zajca Olivera Frljića da se zaustavi kazališni rad kao znak borbe protiv Hasanbegovića – u kojem "vidi opasnu sistematičnost da očistiti svaki kritički glas" – upućen nedavno na prvom Građanskom satu "U obranu demokracije" koji su organizirali Platforma 112 i Antifašistička liga, nije se odazvao nitko od tri ostale veće hrvatske kazališne kuće.

- Ako sada zatvorimo kazalište, politika ga više nikada neće otvoriti, a mi, kazalištarci, moći ćemo samo zdvajati. Tek tada ćemo ostati bez prostora borbe za duhovnu i svekoliku slobodu. Kazalište – kolektivna vježba misli – danas nam je potrebnije no ikada, jer moramo spriječiti nasilje – rekao je intendant HNK Split Goran Golovko.

- Pozivanje na štrajk dok se ne smijeni ministar kulture gospodin Hasanbegović je poziv na linč i huškanje naroda protiv legalno izabrane vlasti. Izborili smo se za demokratske standarde i onda ih, gospodine, i poštujmo. Vama gospodine Frljiću, predlažem da se i Vi i ja bavimo poslom za koji smo imenovani i za koji primamo plaću. Nemojmo se baviti politikom, pogotovo ne na ovakav način - kazao je intendant HNK Osijek Božidar Šnajder. Intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč nije komentirala poziv. R.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 18:46