StoryEditorOCM
KulturaLaureat za životno djelo

Turisti su od Splita napravili javni zahod;  Na samom Peristilu, katedralnom trgu, ne može se više ni sjesti besplatno. Pitam se kako na to ne reagira i Crkva, to je ispred prvostolnice, čudi se prof. dr. sc. Ivo Babić, laureat DPUH-a za životno djel

31. svibnja 2019. - 15:01

Ivo Babić jedan je od rijetkih intelektualaca koji ne podliježe ničijim interesima i nikakvim politikama braneći nacionalne atribute, biološku, a s njom i kulturnu raznolikost i prepoznatljivost, vlastitu i narodnu povijesnu memoriju, vjerovanja, pravo na opće dobro.


Stoji to, među ostalim, u obrazloženju odluke Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske koje je upravo profesoru Babiću dodijelilo nagradu "Radovan Ivančević" za životno djelo, a koja mu je uručena u Zagrebu.


Povjesničar umjetnosti, prof. dr. sc. Ivo Babić (Trogir, 1946.) čovjek je osebujne biografije, pisac izuzetnog angažmana, javni i kulturni djelatnik prvoga reda. Bivši je rektor Sveučilišta u Splitu i pokretač brojnih inicijativa, angažirani intelektualac visokih estetskih i moralnih kriterija.

Jeda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:18