StoryEditorOCM
KulturaMiroslava Vučić

Pjesma leda i vatre čitanija je od Biblije, a 'Igra prijestolja' samo je jedna slika ludoga Martinova svijeta, inače ih ima koliko i čitatelja. Roman je preveden na 50-ak jezika, kaže urednica Školske knjige Miroslava Vučić

Piše Jasenka Leskur
10. svibnja 2019. - 15:00

Prema rasporedu MFK-a, danas, u 16 sati, u velikoj dvorani na Gripama, bit će predstavljanje zbornika “Robert Adam and Diocletian's Palace in Split”, u izdanju Školske knjige.


Monografija sadrži radove znanstvenika iz sedam zemalja koji se bave velikim utjecajem knjige škotskog arhitekta Roberta Adama, posvećene Dioklecijanovoj palači iz 1764., na klasicističku eru u Europi i Americi, kao i na percepciju Dioklecijanove palače.

O toj knjizi, kao i o vrlo popularnim naslovima na kojima je radila, razgovaramo s Miroslavom Vučić, urednicom u Školskoj knjizi i Lumen izdavaštvu:


- Ono što je Talijanima Kolosej, Francuzima Eiffelov toranj, Grcima Partenon, Englezima Big Ben i Westminsterska palača, to je Hrvatima Dioklecijanova palača, znamenitost kojom se legitimiramo kao važan č...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:06