StoryEditor
Ostalootok zdravlja

Snježana Požar za izložbu ‘Velikani s Hvara u svjetskoj medicini‘ izložila fotoportrete ‘forskih likara‘ od dr. Ante Biankinija do dr. Vilija Beroša

10. rujna 2020. - 16:10
Snježana Požar pored portreta dr. Vilija BerošaMirko Crnčević

Ovogodišnji jubilarni 10. međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata "Mediji i zdravlje" svečano su otvoreni u palači Biankini u Starome Gradu – Farosu s izložbom fotografija "Velikani s Hvara u svjetskoj medicini", autorice mr. sc. Snježane Požar.

       Riječ je o 97. samostalnoj izložbi renomirane umjetnice s više od 300 natječajnih izložbi, koja je članice Foto kluba "Zagreb" od 1963. godine. Dobitnica je niza nagrada, među kojima su: "Oton Kučera" za 2006. godinu, Zagrebačke zajednice tehničke kulture i "Tošo Dabac" za životno djelo 2008. godine te Povelja "August Frajtić" 2012. za promicanje ugleda Foto kluba "Zagreb" u domovini i svijetu.

       Na ovoj najnovijoj izložbi predstavljeni su portreti, u bojama i crno - bijele fotografije, na kojima su: dr. Ante Biankini, dr. Vedran Deletis, dr. Igor Rudan, dr. Pavao Rudan, dr. Nikola Rudan i dr. Vili Beroš, aktualni ministar zdravstva Republike Hrvatske.

Izložbu su prigodnim riječima otvorili dr. sc. Aldo Čavić, ravnatelj Muzeja Staroga Grada i profesor Tomislav Kurelec, umirovljeni urednik filmskog programa HRT-a. Posjetitelji će je moći razgledati do 19. rujna, dok traje i međunarodni skup.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. listopad 2020 15:03