StoryEditor
KnjiževnostSolinska pozivnica

Promocija intrigantne knjige Magdalene Mrčele u ‘Teatrinu‘. Tema knjige ‘Između‘ jest suicid, pravo na takvu odluku ali i krivnji koja slijedi...

Piše PSD
21. rujna 2021. - 13:14

Predlažemo Vam da u četvrtak posjetiti Teatrin Gradske knjižnice Solin.

S početkom u 19 sati slijedi predstavljanju vrlo zanimljive, intrigantne knjige Magdalene Mrčele "Između".

U mjesecu rujnu, točnije, 10. rujna obilježava se Svjetski dan prevencije samoubojstava, a suicid je i tema sutorice knjige „Između“ Magdalene Mrčele.

image
Magdalena Mrčela 
Saša Burić/Cropix

Knjigu će uz autoricu predstaviti profesorica Ema Bodrožić – Selak. Ozbiljnost i vrlo tešku temu promocije glazbom će ublažiti prof. Ivan Bošnjak.

U najavi predstavljanje navodi se kako je 'Između' zapravo 'psihološki roman s transcedentalnim elementima. Autorica se u ovom romanu dotaknula svojevrsnih tabu-tema – suicida, prava na odluku da si oduzmemo život, krivnje koja uslijedi nakon te sebičnosti – i potaknula nas da si postavimo brojna pitanja na koja na kraju svatko od čitatelja mora dati vlastiti odgovor.

Tako u romanu tematizira svojevrsno čistilište, onozemaljski prostor između Gore i Dolje.

image
Nikola Vilić/Cropix

Glavni su likovi stvarni ljudi koji su nas napustili i dobili priliku ispričati svoje priče i posljednje trenutke. Knjiga je nastala kao mozaik razgovora i saznanja koje je autorica dobila od obitelji preminulih likova, ali u njoj se pojavljuju i neka poznata lica o kojima smo čitali u crnoj kronici.

Poseban je fokus na pitanju mentalnog zdravlja i suicida, a tri su glavna tragična (anti)junaka osobe koje preispituju svoju posljednju odluku na zemaljskom svijetu', navodi se u najavi.

Sasvim dovoljna pozivnica da u četvrtak dođete u Solin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 09:57