StoryEditor
Kazalištebračna komedija

Komična analiza bračnih rituala u ‘Zavodnicima‘ u nedjelju, za Dan žena, premijerno u Omišu

Piše Jasenka Leskur
8. ožujka 2020. - 08:05
U Pinterovoj komediji nastupaju i Ivan Baranović i Ivana Giove Župa foto CZK OmišCZK Omiš

Međunarodni praznik Dan žena, omiški Centar za kulturu obilježava – novom premijerom. Naime, 8. ožujka, u 20 sati, u kazalištu "Mali princ" može se pogledati bračna komedija "Zavodnici". Predstavu potpisuje autorski tim koji čine Petar Buljević, Ivan Baranović, Ivana Giove Župa i Miho Dolina.

To je tipična strastvena i duhovita analiza ustaljenosti bračnih rituala u kojima njihovi protagonisti uzaludno pokušavaju iznova prepoznati strast, želju i razlog suživota, koji postaje tek alibi za introspektivna preispitivanja funkcionalnosti bračne veze i odnosa, pa i uz usputne imaginarne preljubničke avanture koje postaju same sebi svrhom.

Komedija obiluje finim iznijansiranim situacijama zablude i naglih začuđujućih obrata, koji se razrješuju na neočekivani način i publiku drže u neizvjesnosti do samoga kraja. Njihov etablirani malograđanski dnevni raspored, licemjerna uvažavanja prava na javnu i tajnu privatnost i ustrajavanje na paralelnim životima funkcioniraju sve do trenutka kada se iscrpe razlozi, prepozna nemoć i izgube elementarni motivi – veli Petar Buljević, voditelj Centra za kulturu i koautor predstave.

Nakon premijere, publika će moći i nazdraviti za autore i za žene koje obilježavaju svoj dan, uz pratnju glazbenica Rozarije Samodol na klaviru i Ane Bubalo na violini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 05:25