StoryEditor
Film & TVCOVID REMETI PLANOVE

EFA tragom Emmyja: ovogodišnja ceremonija dodjele EU Oscara zbog korone će biti virtualna, bez publike, a održat će se u Berlinu umjesto u Reykjaviku

Piše Marko Njegić
13. listopada 2020. - 11:16
Bruno Konjevic/Cropix

Dodjela nagrada Europske filmske akademije 2020., popularnih EU Oscara, seli se na internet. Iako se 33. dodjela EFA-inih priznanja trebala održati 12. prosinca "uživo" na Islandu, u Reykjaviku, zbog rastućeg broja slučajeva zaraze koronom u Europi ceremonija će biti virtualne prirode i održati se istog dana u Berlinu, bez publike, na tragu Emmyja.

Čelnici EFA-e na čelu s Mikeom Downeyjem, gradonačelnik Reykjavika Dagur B. Eggertsson i islandska ministrica edukacije, znanosti i kulture Lilja Alfreðsdóttir bili su prisiljeni otkazati događaj, ali i najaviti da će Island biti domaćin 35. dodjele EU Oscara za dvije godine, u prosincu 2022. godine.

Dotad, 34. EFA će se po prvotnom planu održati dogodine u Berlinu, nadajmo se uživo. Nominacije za ovogodišnje EFA-ine nagrade bit će poznate u četvrtak 10. studenoga na Seville European Film Festivalu, a u selekciji se nalazi i jedna manjinska hrvatska koprodukcija – "Otac".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 11:22