StoryEditor
Kolumnefranina besida

Zbog dobrobiti Hajduka zaboravite stare zasluge

Piše Frane Vulas
3. veljače 2016. - 17:37

“Naš Hajduk” i pojedina Društva prijatelja Hajduka nisu se zasad našla na istoj valnoj duljini. Početkom (n)ove godine brojke upisanih članova Hajduka poletjele su u nebo najavom projekta kojim bi navijači u budućnosti novcem od članarina trebali postati vlasnici kluba. Entuzijazam caruje među mnogim navijačima, s nadom u ostvarenje tog konačnog cilja, ali kod nekih još uvijek vlada i određena skepsa.

Potonji se pored toga pitaju i zašto nas dosad ništa nisu pitali, zašto su dovedeni pred gotov čin? Drugi se pak pitaju gdje su oni prvi dosad bili dok se cijeli projekt od početka stvarao i tražile su se ideje kako da navijači postanu vlasnici kluba. I jedni i drugi su na neki svoj način u pravu. Jer teško je sve objediniti, sve želje pomiriti. Pogotovo kada je Hajduk u pitanju.

Puno je tu još otvorenih pitanja. Prije svega što kaže većinski vlasnik Grad Split, odnosno vijećnici, a što zakonski propisi? Puno je tu i zatvorenih pitanja čiji odgovori nisu ni stigli do onih kojima su namijenjeni. Ali putuju. A poteškoće se u hodu pokušavaju riješiti s nadom da se neće naići na zid.

Jer vrijeme, trenutak neumitno prolazi. Kada su ovakav projekt i Hajduk u pitanju, morali bi se svi po onoj staroj uhvatiti za isti štap, otvoriti vrata i srca svakome, pa i promjenama. Zaboraviti što je bilo, taštine, stare zasluge, pa i nekad progutati ponos. Sve zbog Hajduka. Savršenog sustava/modela nema. Postoji samo bolji ili lošiji od dosadašnjeg.

Demokracija svakome nudi pravo na mišljenje, ali i pravo da se za svoja prava bori. Bitno je samo da se pritom i onoga s drugačijim mišljenjem ne smatra neprijateljem. Pogotovo kada svi imamo istu ljubav.

Izdvojeno