StoryEditor
Kolumnederbi za mir u kući

Važna utakmica za Hajduk: barem jedan bod spriječio bi rani pad na minus osam

Piše Frane Vulas
12. kolovoza 2018. - 15:37
hajduk_konferencija5-100818

Za mir u kući nakon ohrabrujuće partije protiv Steaue Hajduku treba i barem bod na Rujevici. U suprotnom Splićanima prijeti veliki minus već i prije Velike Gospe. U slučaju da Hajduk izgubi na Rujevici već nakon samo tri kola bio bi na velikih, nevjerojatnih osam bodova zaostatka u odnosu na Rijeku.

Protiv Rumunja Hajduk nije pokazao previše, ali znatno više od favorita Steaue, i što je još važnije mnogo, mnogo više nego u dosadašnjim susretima na startu sezone. Iako je šteta što srčanu partiju, agresivnost i kompaktnost nije na koncu nagradio i rezultat, ali pomak je bio vidljiv. Međutim, na drugoj, domaćoj fronti sada treba barem ostati neporažen u Rijeci, jer će se u suprotnom sve pokazane klupske slabosti ispoljiti i na prvenstvenoj ljestvici iako smo tek u prvoj polovici kolovoza.

Hajduk nakon dva odigrana kola ima samo jedan osvojeni bod, a primjerice Rijeka šest i to bez primljenog pogotka, uz gol razliku 6:0. Ništa se naravno ne mora, ništa naravno ne bi ni u kojem slučaju bilo gotovo, ali minus osam nakon tri kola zaista bi djelovalo porazno. Iako se s obzirom na stanje u klubu ne treba zanositi visokim ciljevima, kao što će u bilo kojem slučaju, i da Hajduk slavi u Rijeci, tablica biti varljiva još neko vrijeme.

Nije baš nikakvo opravdanje, za sve ovo što se događa na kraju prošle i početkom ove sezone kriv je samo Hajduk, od upravljačkih turbulencija, nevjerojatnih lutanja i zaokreta u klupskoj financijskoj i kadrovskoj politici, problema na liniji s pojedinim igračima...

Međutim, nije isto gostovati u prva tri kola u Osijeku i Rijeci, ili igrati prvih osam kola u Zagrebu i okolici što je privilegij Dinama, teren na kojem hvala zalet (sedam susreta u Maksimiru i gostovanje u “dalekoj” Velikoj Gorici).

Kao ni igrati u prvih pet kola na Rujevici što se poklopilo Rijeci. Zbog zamjena domaćinstava jer se obnavljaju travnjaci HNL-a.

U konačnici se vide samo tablice, bodovi. I prošlog ljeta je Hajduk prva ligaška četiri susreta igrao u gostima zbog zamjene svog travnjaka.

Kada se hvata zalet, momčad i trener su uz sve svoje ostale probleme i rasporedom u podređenoj situaciji.

#HAJDUK#NK RIJEKA#JADRANSKI DERBI#SD HAJDUK

Izdvojeno

04. srpanj 2020 14:00