StoryEditor

Umorni Hajduk će remizirati s Lokomotivom, a Split pobijediti Intera

26. kolovoza 2016. - 12:00
kla00

Konačno je jedna moja kolumna "pet u glavu" došla na naplatu u kladionicama. Svih pet parova je pogođeno i oni koji su na moj prošli uradak stavili barem dvadeset kuna su "bogatiji" za 400. Netko će reći, taman da "nadoknade" dio od onoga što sam ih ja svojim savjetima do sada izbio iz džepa.

Ovaj vikend kolumnu počinjem sa parom Split - Inter gdje prognoziram pobjedu domaćih. Iako nema love, atmosfera u klubu je dobra, a od novopridošlih igrača u prvom sastavu će se pojaviti lijevi bočni Alem Merajić pojačanje iz tetovske Skhendije. Josip Jurendić koji je vrhunski igrač pomalo dolazi do svoje prave forme i jednostavno mislim da su u ovakvoj situaciji "crveni" sposobni po prvi put pobjediti u sedmom kolu.

Istog dana u petak Sandhausen dočekuje dojučerašnjeg bundesligaša Stuttgarta i tu igram dvojku na goste. Švabe se žele ekspresno vratiti u više natjecanje, iza njih stoji ogroman kapital i momčad koja nije rasprodana nakon ispadanja, dok domaćini osciliraju i nisu dostojan protivnik gostima.

I Hannover koji je ispao kao i Stuttgart će pobjediti Bochuma, a dobru atmosferu drži njihov trener Daniel Stendel. To je jedini trener na svijetu koji je s klubom ispao u niži rang, a navijači mu plješću. Preuzeo je čovjek momčad prekasno da je spasi, a dovoljno rano da je vrati u Bundesligu. Kadar je dobar, a Bochum nije ekipa koja će baš napasti.

Neće napasti ni umorna Lokomotiva ni umorni Hajduk pa na toj utakmici, u duhu kolumne igram - hrabri X. Šta ovdje pisati čitateljima kada znaju koliko su stresni bili nastupi obiju momčadiu protiv Genka i Maccabija iz Tel-Aviva. Ovdje je i jednima i drugima najbitnije ne izgubit i to će tako i biti.

Renovirani, da ne kažem renesansi Osijek će bez problema pobjediti susjednu Cibaliju iz koje polako odlaze igrači nezadovoljni statusom. Cibalija u kojoj bivši hajdukovac Ivan Prskalo nije doibo poštenu šansu bi ako je suditi po kadru trebala rasturati u HNL-u, a ona to ne čini. Neće ni sada u Osijeku gdje je konkurencija među igračima kao u mravinjaku i gdje trener Zoran zekić i igrači polako navikavaju navijače da vrhunske rezultate.

Pet u glavu:

1. Split - Inter 1
2. Sandhausen - Stuttgart 2
3. Bochum - Hannover 2
4. Osijek- Cibalija 1
5. Lokomotiva - Hajduk X

SRETNO!

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 14:12