StoryEditor
Kolumneborbena, ali nelijepa igra

U klinču na sredini terena Hajduk je pokazivao više energije i na kraju ostvario dragocjenu pobjedu

8. travnja 2018. - 15:07
vd_hajduk_lokomotiva2-0

Pišemo tri boda Hajduku, pamtimo gol Caktaša na asistenciju Juranovića, ali sve ostalo je za brzi zaborav i arhivu.

Hajduk grabi dalje u korak biti s Dinamom i puhati mu za vrat, koliko se to može s distance pet do osam bodova, ali igrom jučer nije plijenio. Bodovi su bitni, da.

Bila je to borbena, ali nelijepa igra Hajduka koji je za energiju i želju pobrao pljesak svoje publike, sa sjevera naročito, jer sva tri boda su najvažnija, zna to i publika, ali da baš nosimo neke posebne uspomene na ovaj okršaj i mini-pobjedu "bijelih"... ne nosimo.

Odmah je sklapamo u arhivu i - idemo dalje. Ususret novim izazovima. Dobro je da je mreža ostala sačuvana, to je korak naprijed. Sad slijedi tjedan punjenja baterija i pripreme za gostovanje u Zaprešiću...

Kopić je u momčad postavio Šegu, a nije Tičinovića, tako su se na špicu izmjenjivali Šego i Gyurcso, ali nije bilo onog pravog potiska, oslonca što bi ga u špicu dao primjerice Said, bez obzira koliko padao i faulova iznuđivao.

Pokušao je Kopić i sa Futacsem zadnjih pola sata, ali Futacs tek osvaja novo samopouzdanje nakon duge pauze i nije ni mogao dati nešto više.

Previše je bilo grešaka u srednjem redu, za naš ukus, a vjerojatno i za Kopićev, nitko nije bio imun na greške, od strijelca Caktaša, preko Tome Bašića do povratnika u sastav Barryja. Nekako je Radošević držao sredinu u ravnoteži i najmanje griješio.

Zacijelo je tome kriva i Lokomotiva koja je igrala zdušno i energično i nije se zatvorila i čekala, naročito u drugom dijelu, nego je u izravnom kontrastu pokušavala osvajati balune na sredini terena, te čim prije krenuti u protuudare. Goran Tomić je održao obećanje i nije parkirao autobus igrača u svome  šesnaestercu, a Hajduk je nastojao agresivno od početka, međutim nije baš uspijevao stisnuti lokose na njihovu polovicu.

Tako smo gledali rvanje s balunom, nadmetanje na sredini polja u kojem su i jedni i drugi baš puno baluna gubili, pa osvajali, pa opet gubili, ali što nas briga za Lokomotivu, bilježimo pogrešna dodavanja Hajduka čije su niti igre bile poprilično pokidane.

No, ako nije bilo sitnog veza i smišljenog dodavanja, u tom klinču na sredini terena Hajduk je pokazivao više energije, pa kad sve zbrojimo imao je i više prigoda, a gostima je nekako nedostajao završni pas da se isture prema Letici. Trener gostiju Tomić često je poskakivao ispred klupe, kako to ta njihova finiš-lopta nije prolazila pokraj zida Lopeza...

Letica je u 76. minuti skinuo krušku pod gredom iz slobodnog udarca Majera i zaslužio sve komplimente. Bila je to vrlo važna intervencija.

Neobična partija Hajduka u kojoj su oba beka bila sasvim solidna, dapače, Juranović i Fomitschow bili su bolji dio Hajdukova tima, ako ne i najbolji. I Gyurcso je bio vrlo dobar, bolji od ostalih.

I dragocjenih 1:0. Poseban palac gore za Caktaša, ipak je on bio strijelac jedinog presudnog gola. 

Ostaje dvojba za oko sokolovo je li Radonjić u 61. minuti opravdano zaustavljen u ofsajdu, a dva-tri koraka kasnije je šutnuo u mrežu za 1:1. Ili ga je trebalo pustiti da nastavi akciju. Pomoćni sudac je bio Kruno Šarić iz Županje.

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 19:20