StoryEditor

Na Njemačku i Italiju igram opciju dva do tri gola

Piše Marko Didić
1. srpnja 2016. - 12:00
kla00

Četiri pogođena od pet odigranih parova, rezultat je moje prošle kolumne koju su srušili, pogodite tko, naši Hrvati. Igrao sam jedinicu na utakmici sa Portugalom, a regularni tok utakmice je završio neriješeno. Tako od tri napisane kolumne od kada je počeo EURO, dvije kolumne su mi pale zbog jednog jedinog para.

Ovo je zadnji uradak gdje ćemo imati velike događaje, jer nakon završetka EP-a slijede nam niz prijateljskih utakmica i pretkola u europskim natjecanjima.

Zato idemo opet čačkati po velikima koji su došli do četvrtfinala Eura, ali kako su samo tir velike utakmice, morat ću uzeti i dva "manja" para i po značaju i po koeficijentu.

Wales i Belgija su moj prvi par koji se igra već u petak i tu igram pobjedu Belgije. Što natjecanje više odmiče, Belgijanci su sve kompaktniji i opasniji, a Wales sve više trokira i dolazi do faze anemičnosti.

Koliko god velška obrana bila solidna, toliko će se ona morati rastvoriti pod visokim ritmom Belgije, a velški napadi isključivo preko krila, neće ozbiljno ugroziti vrata ponajboljeg golmana svijeta Courtoisa.

Ako se budu nadigravali sa Njemcima, Talijani će izgubiti utakmicu, ali to izbornik Conte neće dozvoliti nego će od početka prilagoditi igru vezne linije i svojih stopera koja će dovesti do umrtvljavanja njemačke igre. On je svjestan da je u kratkom vremenu teško ponoviti tako briljantnu igru kao protiv Španjolske.

Na ovoj utakmici igram dva do tri gola. To mi je nekako realnija opcija nego da prognoziram krajnji ishod utakmice s obzirom na dva svjetska vratara Neuera i Buffona koji su u strašnoj formi.

Na utakmici Francuska - Island igram opciju dva do tri gola. Francuzi su sve svoje pobjede do sada na EURU ostvarili zahvaljujući raspoloženom Griezmannu i prodorima po bokovima te jakoj mantineli u liku i djelu Olivera Girouda.

Islanđani će im taj manevarski prostor suziti, barem na 30 metara od svog gola pa će Francuska morati nametnuti ritam duplim pasovima kako bi razbila liniju Islanđana, a to će im biti dosta teško. Pogotovo jer do sada na EURU nikom nisu uspjeli nametnuti takvu svoju igru.

U kolumni ćemo staviti i dva manja događaja kao što je utakmica druge japanske lige između Roasso Kumammota i Cerezo Osake i gdje igram na pobjedu Osake koja se trentuno nalazi na drugom mjestu i želi se vratiti u prvu japansku ligu.

Prva dvojica ulaze, a Consodale Saporo im bježi dva boda, dok oni bježe konkurentima za dva boda. Domaćin je dosta tvrd protivnik, pogotovo kući, ali ako bivša momčad našeg imoćanina Ivana Radeljića želi nešto više, više će morati i riskirati.

I kolumnu završavamo MLS parom između prvog Colorado Rapidsa i Portland Timbersa u kojoj igram na pobjedu domaćina koji u igri pokazuju više kreativnosti nego radna momčad gostiju.

Pet u glavu

1. Wales - Belgija 2
2. Njemačka- Italija dva do tri gola
3. Francuska- Island dva do tri gola
4. Roasso Kumammoto - Cerezo Osaka 2
5. Colorado Rapids - Portland Timbers 1

SRETNO!

Izdvojeno