StoryEditor
Kolumnekombinacije, pretumbacije...

Kuloari na Poljudu bruje: Huljaj odlazi, Zoran Mamić se vraća u Hajduk

28. studenog 2018. - 22:02
hajduk_mamic4-080916.JPG

I Jasmin Huljaj odlazi, a vraća se - Zoran Mamić?! Novostima nema kraja, tek se bura oko iznenadne smjene Zorana Vulića i ustoličenja Siniše Oreščanina za trenera prve momčadi stišala, a na vidjelo izlaze nove kombinacije iz poljudskih previranja.

Na stranu što predsjednik Hajduka Huljaj ponavlja kako je spreman otići sa svoje funkcije (ako tako procijeni novi Nadzorni odbor koji se bira za dva tjedna) nego se u javnost probija i kombinacija da bi se u klub trebao vratiti - Zoran Mamić! Nekoć i sam član Nadzornog odbora, sin Tomislava, a Tommy je i sad sponzor Hajduka, te bitan partner Udruzi Naš Hajduk.

Zorana Mamića bi se iznova približilo u ...bilo kakvoj funkciji, teško je to unaprijed odrediti.
Na primjer, za predsjednika bi trebalo ponovno natječaj napraviti, što nije problem, ali ne zvuči nam logično da bi Mamić mlađi bio predsjednik. Možda... savjetnik predsjednika?!

Ali, moguće i vjerojatno kao bitan faktor u privatno-javnom partnerstvu. Nešto o čemu se razmišljalo u doba predsjednika Marina Brbića. Pa je Hajduk potom krenuo drugačijim putem, smijenili Brbića, Mamić se povukao.

Današnja špekulacija da Zoran Mamić, odnosno Tommy pruže ruku Hajduku u trenutku kad financijska situacija zapne (već u siječnju?), sasvim je realna.

Tim više što se očito od Grada ne može očekivati ni pozajmica, ni jamstvo za kredit. A šteta je mlade igrače odmah stavljat na milijunski bubanj.

Kako bi se reklo, gdje ima dima i vatre, premda treba pričekati da sva ta slika koja se nudi po kuloarima dobije jasn(ij)e konture.

Hajduka čeka izbor Nadzornog odbora 15., pa Skupština dioničara 20. prosinca. Jasno je da će u tom trenutku biti jasno i jesu li Jasmin Huljaj i Saša Bjelanović dobili potvrdu ostanka ili pak nisu...

U međuvremenu će i Siniša Oreščanin staviti na kušnju svoje sposobnosti.

Rekli bismo Mamić ante portas, što prije ili uz procedure koje bi potrajale duže... 

Tako je uz povratak imena Zorana Mamića u sjenu pala i smjena na trenerskoj klupi: rekosmo kako je Oreščanin prekonoći naslijedio Vulića, pa umjesto da Vulić ove zime po svome guštu malo ordinira po kadrovskoj križaljci pod egidom domaći đir, "Hajduk – hajdukovcima", Vulić je - smijenjen, a Akademija je uzvratila udarac.

Bila je to javna tajna da Vulić i Akademija (Gojun, Oreščanin) - ne komuniciraju.

No, to više nije friška vijest. I Huljaj se ljulja, a probija se informacija glede povratka Mamića.

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 05:38