StoryEditor
Kolumnefranina besida

Hoće li i novi izbornik biti vozač twinga za volanom mercedesa?

3. veljače 2016. - 17:29

I neuspješan izbornik je bolji od - nikakvog izbornika. Hrvatska je ostala bez izbornika, a novog još nije dobila. Dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora HNS-a donijela je (ne)očekivani rasplet. Dosadašnji izbornik Niko Kovač očekivano je smijenjen. Istupom u Oslu, kada je "udario" po igračima, postao je kovač svoje (ne)sreće.

Ni Bog u čije je ruke sve stavio mu više nije mogao pomoći. No, Šuker, Mamić i društvo nisu objavili ime novog izbornika. Čelnici hrvatskog nogometa su kupili još desetak dana da promoviraju rješenje. Kao da do ključnih susreta protiv Bugarske i Malte nema još samo točno mjesec dana!

Kao prvi favorit za upražnjenu klupu medijski je gurnut Ante Čačić. Zdravko Mamić se javno čudi: "Ako smo u nekoliko zadnjih navrata imali izbornike početnike Bilića, Kovača i Štimca, ne razumijem zašto bi on bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalityjem". Ako je tako, zašto ga je potjerao iz Dinama? Zašto ga nije poslije vratio, nego je postavio brata Zorana?

A bogato iskustvo u 30 godina bavljenja trenerskim poslom uključuje manje od godine na klupi Dinama i tri mjeseca u Mariboru. A prije nešto više od dvije godine i klupu drugoligaša Radnika iz Sesveta. Filijale Dinama. A trenutno je na klupi Lokomotive. O čijoj povezanosti s Dinamom su napisani romani. I što je potvrda očiglednog, tko bira. Mamić, Jozak. Svejedno.

Međutim, Čačića su mogli i već jučer potvrditi (osim ako se ne čeka da prođe ogled Lokomotive i Dinama u petak!). Ali, nisu. Prvi se Čačići u vodu bacaju. Kao što nisu potvrdili ni U21 izbornika Nenada Gračana, što također ne bi bio nekakav komplicirani zahvat da se nije mogao napraviti jučer.

Što je, nadamo se, pokazatelj kako gađaju više. Na nekog tko napokon neće biti dosadašnji vozač twinga za kormilom kockastog mercedesa koji već debelo kasni na putu prema Francuskoj.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 05:43