StoryEditor
Kolumnekomentar slavena alfirevića

Frane nema u svjetskim analima: Ohandza je čudo!

1. kolovoza 2016. - 01:08
hajduk_iasi68-210716

Ohandza stiže u zadnjoj minuti, kao poštar koji zvoni – triput, za sva tri boda! E sad, ima li u svjetskim analima da se pet puta zaredom postigne gol u zadnjoj minuti, a da to već treći put uradi – Oh-oh-ohandza?!

Rekosmo već u najavi, nakon Oleksandrije i promjena što ih Pušnik obavlja za kormilom, morao bi trener Hajduka doista kupiti lutrijsku sreću, posrećilo bi se svima "bijelima" s Pušnikom, možda i Hajdukov dug da posuši s dobitkom...

S druge strane koliko god Hajdukova sreća, Fortuna bila sklona u kronometru koji otkucava zadnje sekunde, toliki je bio peh za splitovce. Nnjihov trener Vjekoslav Lokica ima za čim žaliti, dobro je posložio taktiku, rekli bismo ozdravio Splita, jer je djelovao čvrsto i organizirano i bio je na korak da osvoji 0:0 kao malu pobjedu.

Već smo pisali derbi Svetog Duje kao derbi praznih pušaka, prazni Pušnik i pomalo umorni Hajduk i lokot od Lokice, Splitov rastezljiv bunker. Ali, ne lezi vraže...

Ovako, Hajduk odnosi sve iz Parka mladeži. Ohandza je čudo! Inače, Hajduk bez Ćosića, Milića, Jeffersona i (ozlijeđenog) Tudora, runda predaha za njih. Split u pitanju kako će se suprotstaviti. Dobar je bio. Bilo je tempa, nije bilo dosadno, ali nije bilo baš ni sadržaja.

Klimaks prije devedesete bio je u 29. minuti kad su najprije Erceg, pa odmah zatim na odbijeni balun i Said primorali, naveli Splitova čuvara mreže Duku na dvije uzastopne izvrsne obrane, refleks i utrčavanje u noge. Možda je Said trebao samo podignuti balun, nije uspio. Duka je obranio, Duka kao onaj Rumunj iz Steaue Ducadam, odmah nam je palo na pamet; a do nas su komentirali kako eto Nebo nije dalo Anti Ercegu da zabije u prvom nastupu u Parku mladeži svome donedavnom društvu, premda se to iščekivalo svo vrijeme.

Na drugoj strani Lovre Kalinić je istrčavao daleko, daleko u polje, jednom, dvaput, da očisti povremenu opasnost. Tako se igralo, Hajduk sav naprijed, ali sputan, a Split otraga pa bi promolio brze noge iz ljušture.

Hajduk pritišće pa sustaje. Bagarić blizu gola za Split u 81. minuti. Pomirili smo se već da je to Sveti bDuje prazne puške, bez golova, ali onda stiže Ohandza, zadnja minuta, opet i iznova – pobjeda Hajduka!

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:19