StoryEditorOCM
Izbori 2021KLJAKOVAČA

"Zadarsko smeće sada trpate kod Obrovca, a znate da je skoro puno. I što će biti kada se prepuni? Vama ništa, jer će izbori biti iza vas!"

Piše L.B.
6. travnja 2021. - 19:43

Vijećnica Akcije mladih u zadarskoj Županijskoj skupštini Marjana Botić protestirala je u utorak na sjednici zbog iznenadne promjene odvoženja komunalnog otpada – umjesto u Diklo, odvozi se na odlagalište Kljakovača kod Obrovca.

- Vi, župane, ste sa gradonačelnikom Brankom Dukićem tako odlučili. I vi i on dobro znate da je Kljakovača gotovo puna, nekih 80 posto. Do kolovoza će na ovaj način biti posve puna. I što onda? Ništa! Vama ništa, jer će izbori biti iza vas – kazala je Botić na elektronskoj sjednici, dodajući da je nonsens da suprug voditeljice Turističke zajednice rukovodi procesom odvoženja smeća u krški krajolik. Botić je ironično pitala hoće li voditeljica Turističke zajednice taj proces brendirati.

- Čestice najlona dospijevaju u Zrmanju i mi direktno pijemo zagađenu vodu. Vodu zagađenu svoime i svačime - rekla je Botić.

Župan Longin je vijećnici odgovorio da je to pitanje, koje je na Aktualnom satu Županijske skupštine u utorak uputila njemu, namijenjeno lokalnoj samoupravi. dodao je i da nema saznanja da se otpad iz Zadra odvozi na spomenutu lokaciju kod Obrovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:28