StoryEditorOCM
Izbori 2021HSP I SUVERENISTI

Ujedinjena desnica: ‘Pametno, Centar i SDP su anacionalne, antidomoljubne i antihrvatske opcije, daleko od kršćanstva! S njima nikad nećemo biti u suglasju‘

Piše Matea Roglić
14. travnja 2021. - 14:42

Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti danas su hotelu Park na razini Splita postigli su dogovor o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. 

U ime splitskog HSP-a sporazum je potpisap Marijo Popović, a Hrvatskoih suverenista Lovro Meštrović, predsjednik splitskog ogranka.

Naziv ove nove političke opcije je Ujedinjena desnica. U subotu će biti službeno predstavljanje kandidata i njihovih zamjenika.

image

 
Saša Burić/Cropix

Marijo Popović, povjerenik HSP-a za grad Split spreman je, kaže, na izbore i vjeruje kako će kvalitetu ove koalicije prepoznati zagovornici desne ideologije.

- Cilj nam je okupiti ljude sličnih svjetonazora i razmišljanja. Pod sloganom "Za bolji Split" želimo unaprijediti ovaj grad. U subotu očekujemo potporu velikog broja Splićana prepoznatih  u javnosti i političkom životu koji su uvidjeli da je ovo jedina desna politička opcija u gradu – tvrdi Popović.

Na pitanje hoće li desna opcija lošije proći na izborima jer je rascijepljena, Popović spremno odgovara kako rascijepa nema jer su oni jedina desna politička opcija.

- Uvijek je potrebno analizirati ponuđene kandidate. Ja sam uvjeren da je naša lista za Gradsko vijeće jedina lista koja istinski prezentira sve one kršćanske i domoljubne vrijednosti.

Nažalost, određene političke grupacije i opcije koristit će prilike za skupljanje jeftinih poena, ali oni su daleko od kršćanstva i domoljublja – smatra Popović i dodaje da suradnja s drugim političkim opcijama ovisi o tome rade li u interesu građana.

- Imamo nekoliko političkih opcija koje su u ovom trenutku izašle sa svojim kandidatima za gradsko vijeće - one su anacionalne, antidomoljubne i antihrvatske.

To su kolege iz stranke Pametno, SDP-a i Centra. Za njih domoljubna pravila ne važe. To su osobe s kojima po tim pitanjima nikada nećemo moći postići suglasje – kaže Popović.

image
Marijo Popović
Saša Burić/Cropix

Konstatirao je kako spomenute opcije nisu dale ni jedan dobar prijedlog za napredak grada pa o međusobnoj potpori i suradnji trenutno nema govora.

Popović smatra kako je Gradsko vijeće temelj svega i kako je uloga gradonačelnika samo površinska. Kritizirao je i aktualnog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

- Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća bila je sramotna, možda jedna od najsramotnijih u ovom gradu još od osamostaljenja. Imali smo niz primjera kad su pojedinci, političke stranke dogovarali najvažnije odluke izvan prostora Gradskog vijeća.

Grad je vođen u pogrešnom smjeru. Gradsko vijeće bi trebalo biti na ponos svima nama, međutim ovo što se događa posljednjih dana sramota je za građane.

Ljudi, uvidite koga birate i na temelju čega ih birate – poručuje Popović i zaključuje da "dokle god političari stavljaju svoje interese kao prioritetne, ovaj grad ne može napredovati".

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:37