StoryEditorOCM

Splitski SDP-ovci za građanski odgoj kontra mržnje: ‘I u ovoj političkoj kampanji ima vulgarnih ispada. Njeguju ih HDZ i Kerum da bi prikrili bitne probleme‘

17. travnja 2021. - 14:16

SDP-ovci su preskočiti subotnji ritual sakupljanja potpisa, održavši konferenciju za medije o građanskom odgoju i govoru mržnje u javnom prostoru.

- Sve ono bitno u suvremenom svijetu djeca trebaju naučiti u školama, a to je svakako i građanski odgoj te borba protiv govora mržnje kojeg smo nažalost svjedoci u Splitu, u cijeloj Hrvatskoj. Zbog dijela marginalnih pojedinaca stječe se dojam Splita kao netolerantnog grada, što nije istina! Branimo demokratske vrijednosti i toleranciju u kontinuitetu - podvukao je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, posjetivši kako su upravo oni organizirali prosvjednu šetnju Rivom kada su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, dok je Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita istaknuo:

image
Vojko Bašić/Cropix

- Ekspanzija je vršnjačkog nasilja, vrijeđanja, ali i grafita po zidovima od ustaških i fašističkih simbola. To nas sve treba zabrinuti kao društvo. Mladi nemaju stav, nezainteresirani su. Zato želim uvesti građanski odgoj u škole što je jedini način da trend tolerancije okrenemo, da krenemo od uzroka a ne samo da rješavamo posljedice. Iz gradskog proračuna svake godine se izdvaja preko 100.000 kuna za uklanjanje grafita kojim se veliča mržnja, a nitko se nije uhvatio ukoštac i riješio uzrok. Već nekoliko puta smo predlagali jedan sat tjedno građanski odgoj kao izvannastavnu školsku aktivnost. Cilj je da se djeca aktivno uključe u društvo, da potičemo i njegujemo različitost.

Nažalost, svjedoci smo svakodnevno govora mržnje, pa i u ovoj političkoj kampanji gdje ima i vulgarnih ispada. HDZ-e i njihova nus-pojava što je Željko Kerum, njeguju takve govore sve kako bi prikrili bitne probleme, od iseljavanja mladih, kriminalnih privatizacija, milijunskih dugova... Takve poruke ne želimo našoj djeci! Želim Smojin Split, a ne Kerumov i Skejin Split. Split je mediteranski grad, grad tolerancije.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:39