StoryEditorOCM
Izbori 2021svjetonazorske teme

Pitali smo Puljka i Mihanovića jesu li im roditelji bili u Savezu komunista, a zanimljiv je i odgovor jednog kandidata o Titu i Stepincu

Piše Tihana Marović
24. svibnja 2021. - 14:17
Izbori 2021
Vice Mihanović je rekao kako se nada da će Puljak odustati od politike, a Ivica Puljak smatra da je najveća Mihanovićeva mana njegova pripadnost HDZ-uNikola Vilić/Cropix

Poprilično zanimanje javnosti izazvali su odgovori na svjetonazorska pitanja postavljena gradonačelničkim kandidatima Ivici Puljku i Vici Mihanoviću na sučeljavanju Slobodne Dalmacije.

Moderator Saša Ljubičić pitao je kandidate dolaze li iz vjerničkih obitelji i jesu li im roditelji bili u Savezu komunista.

Mihanović je istaknuo kako dolazi iz vjerničke obitelji, no na pitanje jesu li mu roditelji bili članovi Saveza komunista ipak nije želio odgovoriti.

- Moji roditelji nemaju veze s ovom kampanjom, imaju 70 i nešto godina, koji su u penziji već dvadeset godina. Jesu li bili u Savezu komunista, to nije tema ove kampanje - kazao je.

- Moji roditelji su skromni ljudi, imaju po četiri razreda osnovne škole, sve u životu što su nas naučili je da se borimo trudimo i radimo i za sebe zarađujemo. Odgojili su tako moje sestre i mene i nisu bili članovi Saveza komunista - odgovor je Ivice Puljka.

Odakle su rodom?

Našeg Sašu Ljubičića zanimalo je i gdje su im preci bili u Drugom svjetskom ratu, budući da je to često goruća tema na društvenim mrežama.

- Koliko znam ni jedan ni drugi dida nisu bili u ratu. Jedan je živio u Mihanovićima u Žrnovnici, slabo o tome znam - kazao je HDZ-ov kandidat.

- Meni je jedan dida iz Zagvozda, nikada ga nažalost nisam upoznao, a drugi iz Miljevaca. Zaista ne znam što su radili u Drugom svjetskom ratu - odgovorio je i Ivica.

Kandidati su potom trebali navesti najveće mane svojih protukandidata. Odgovori su bili mlaki. Vice je rekao kako se nada da će Puljak odustati od politike i poželio mu da ostane izvrstan znanstvenik.

Ivica je podvukao da je najveća Vicina mana njegova pripadnost HDZ-u.

Uslijedilo je pitanje na koje je bilo moguće odgovoriti samo jednom riječju.

- Gospodine Puljak, tko vam je bliži, Tito ili Stepinac?

- Oba - odgovorio je Puljak.

Između Miljenka Smoje i Joška Čelana, Vice je izabrao Smoju, kazao je kako malo zna o Čelanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21